Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: OT: PSHP - Oficjalne stanowisko

Otaku_JP
    Guest

OT: PSHP - Oficjalne stanowisko

Ale syf!!! Poprostu syf!!! A najgorsze jest to, że to wszystko MOJA wina!!! Zatem, aby ukrucić wszystkie plotki i dopowiedzieć wszystkie niedomówienia naświetlę tu troszkę sprawy bierzące PSHP.

Co do OFICJALNEGO logo PSHP i tzw. "konkursu" na nie rozpisanego to prace proszę wysyłać na oficjalny adres e - mail PSHP: pshp@pf.pl. Poza logo znajdującymi się na stronie konkursu - pshp.w.interia.pl i tymi które zostaną wysłane na maila (co równa się umieszczeniu ich przeze mnie, lub PMajdana na stronce konkursowej) żadne inne loga nie biorą udziału w konkursie. Głosy można oddawać TYLKO I WYŁĄCZNIE na stronie konkursu. Logo wyłonione w tym konkursie będzie oficjalnym logiem PSHP. Narazie będzie używane tylko na stronce i ewentualnie na firmowej papeterii w mailach. Ponieważ z powodów raczej oczywistych w najbliższym czasie nie zamierzamy rozpoczynać działalności gospodarczej.
    Logo powinno spelniać następujące warunki:
    - nie ma być za duże (owszem można je potem zmniejszyć, ale niech autor zadba by nawet po radykalnym zmniejszeniu było ono nadal czytelne)
    - ma być czarnobiałe, lub greyscale
    - ma zawierać pełną nazwę: "Polskie Stowarzyszenie Hodowców Ptaszników"
    Projekty spełniające te 3 warunki będą przyjmowane i publikowane na stronce. Co do kolorowych logo znajdujących się już na stronce prosimy autorów o nadesłanie ich projektów w greyscale.

Kolejna sprawa to działalnośc PSHP na najbliższe tygodnie/miesiące. Najpierw zakończymy konkurs na logo. Poten planujemy założyć naszą stronkę i rozpocząć wydawanie biuletynu informacyjnego. W międzyczasie planujemy dokonać formalnej rejstracji naszego stowarzyszenia, ustalić statut, założyć pierwsze siedziby itp.

Sprawa ostatnia dotyczy naboru członków. LUDZIE ZGŁASZAJCIE SIĘ DO MNIE NA GG 3496826, LUB MAILA pshp@pf.pl!!! Narazie potencjalnych członków jest mniej niż 15, co oznacza, że nie ma sensu męczyć się z zakładaniem działalności, statutem i przy okazji obciążać sobie konto, bo NIE MA DLA KOGO!!! Nie chcę tu obrażać osób znajdujących się na tej liście, ale tak naprwadę jeśli chętnych nie będzie conajmniej 2 x więcej, to wysiłki moje, Cizara i PMajdana (który praktycznie dołączył na stałe do PSHP squad) na nic się nie zdadzą. Przy 15 osobach PSHP szybko się rozpadnie, a masa czasu i pracy poświęcona przesz WSZYSTKICH pójdzie na mrane. Zatem rysujcie loga, zapisujcie się na listę potencjalnych członków i dyskutujcie o nas - nie pozwólcie by ten wątek umarł!!!

samozwańczy, fanatyczny przywdóca PSHP
    Otaku

rastafaq
    Guest

Re: OT: PSHP - Oficjalne stanowisko

Skoro to ma byc zarejestrowany zwiazek to nie moze byc takiego "byka" w nazwie, przed chwila ktos dal posta ze nie jestesmy hodowcami tylko "chowaczami' wiec musisz to uwzglednic fanatyczny przywodco. Potocznie mozna tak mowic, ale to ma byc "powazne" przedsiewziecie.

pac
    Guest

panowie wedlug mnie to troche sie za bardzo tym podniecacie.. nie wiem co byscie chcieli osiagnac przez takie cos ale zeby zakladac takie stowarzyszenie to musielibyscie miec poteznego sponsora za soba, bo glupich skladek nikt Wam nie bedzie placil bo kazdy juz by wolal sobie pajaczka za to kupic ) .. nastepna sprawa.. jaki cel ma takie posuniecie?? i jeszcze jedno.. nic Wam nie ujmujac ale zrozumialbym jesliby probowali zalozyc cos takiego rammstein, atrax, awikularia.. a tak na to mi wyglada ze sie zachlysneliscie pajaczkami i probujecie cos robic na sile.. no ale bez urazy ) pozdrawiam..

Otaku_JP
    Guest

Drogi pacu. Nie wiem czy śledzisz losy PSHP od początku, ale z tego co napisałeś wydaje mi sie, że nie. Widać z mojego poprzedniego postu nie można było wyraźnie wywnioskować, że narazie ŻADNYCH składek nie będzie. Co do osób orgaznicujących to przedsięwzięcie, to nie mam zamiaru się tłumaczyć czemu to ja, Cizar i PMajdan, oraz reszta noobów, a nie kto inny się tym zajoł. Jakbyś dokładnie sledził kilkudniową historię PSHP, to byś wiedział. Tak czy siak jest, jak jest, a to czy stowarzyszenie wypali, czy nie zalezy tylko od dobrej woli jego członków, bo jak nie my, to inny poprowadzą PSHP dalej.

Otaku

PS gwarantuję Ci, że kto jak to, ale ja się pajączkami nie zachłysnołem, staram się tylko dopełnić to czego się podjołem - pomóc Cizarowi w urzeczywistnieniu tego planu

rastafaq
    Guest

Skoro uderzasz z "motyką na słońce" to życze Ci powodzenia....
    Ale nie sprawiacie wrażenia ekipy znającej się na rzeczy, szczególnie PMajdan,bez urazy.

orlik11
    Guest

a co taki czlonek PSHP bedzie mial za przywileje?? bo mi taie PSHP to troche sie kojarzy z PZW (Polski Zwiazek Wedkarki), gdzie ludzie z PZW organizuja jakies konkursy lowieckie i imprezy co wiaze sie z kasa, a zeby miec kase trzeba miec sponsorow i wtyki. a PSHP co ma w planie organizowac?? gieldy pajaczkow??

rastafaq
    Guest

Zapewna wydadza broszurke jak wyglada albopilosa buhahahaha

Piotrw126
    Guest

a by organizowalo zlot gdzi mozna by bylo sie spotkać i pogadać na realu (nie mówie ze teraz sie nie da ale bedzie znacznie latwiej) i...

np. po co ci te pająki masz jakąś radoche z tego ??

Tak naleze do PSHP i jezdze po polsce i dobrze sie bawie ;P to tak przykladowo

Filip79
    Guest

PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ

Moje słowajednak nic nie znaczą i zakładacie stowarzyszenie (a przynajmniej chcecie założyc). Nie wiem czym sie bedziecie zajmować ale pewnie niczym pożytecznym. Radzę założyć Fan Klub Kędziorka albo coś takiego, bo o ptasznikach pojęcia nie macie. A korzyści ze wstąpienia w Wasze szeregi jakie będa (poza poczuciem własnej glupoty)? Proponuje spojrzeć na:
    http://www.thebts.co.uk/framset.htm
    http://www.atshq.org/staff.html
    I spojrzeć na światową czołówkę. Dla przykładu - Gallon R.którydokonał korekty w systematyce ( eucratoscelus constrictus dla zainteresowanych). A co do waszej nazwy to dobrze, że znalazło sie słowo "Hodowcy" chociaż ludzie jacy z Was hodowcy. Większośc z Was nie odróżniłoby Hysterocrates'a hercules'a od Haplopelm'y lividum. Jak ktoś z Was chce stronke utworzyć o ptasznikach to dobrze, ale po co od razu Stowarzyszenie? Jak chcecie "działać" to jest wiele organizacji które przyjmują bardzo chetnie wolontariuszy i tam radzę skierować swe kroki. A doświadczenie "hodowlane" możecie wymieniać poprzez poczte elektroniczna

Otaku_JP
    Guest

Re: PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ

Eee... nie wiem co powiedzieć. Ludzie zamurowało mnie! Chyba jednak się myliłem - może jednak polscy terraryści nie dojrzeli jeszcze do takiej działalności? Poprostu mnie żeście podłamali!

Otaku

Uprawnienia umieszczania postów