Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: OT: PSHP - Oficjalne stanowisko

Awikularia
    Guest

Re: PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ

Ja jestem w trakcie robienia mojej stronki o moich ptasznikach, a co??? Nawet se domene juz wykupilam :P ;D;D;D Ktos cos ma przeciwko stronkom?

dee jay
    Guest

nie pisze sie "se"

rastafaq
    Guest

Ty Otaku napewno jestes dojrzalym, twardo stapajacym po ziemi hodowca z ogromnym zapleczem praktycznym i teoretycznym, w koncu po obserwacji tylu pajaczkow, ktore posiadzasz nabiera sie wprawy.

Nazar
    Guest

Re: OT: PSHP - Oficjalne stanowisko

Jak dla mnie to MOTYKA NA SLONCE. Rzeczywiscie niektorzy baaaardzo sie podpalili, a szczegolnie PMajdan. Bez urazy, ale dopiero chyba miesiac masz pajaka a juz chcesz sie zabierac za rzeczy ktore jest bardzo ciezko zrealizowac a juz na pewno nie na odleglosc. Przeciez kazdy z nas mieszka daleko od siebie. Ciekawe jakim cudem bedziecie kase na skladki brac. Proponuje zajac sie powiekszaniem informacji
    i hodowli... ( Mam nadzieje ze nikogo nie urazilem)

Pozdrawiam

Nazar

Piotrw126
    Guest

TO co napisze nie bierzcir do serca nie mam zemiaru nikogo urazić

1.Filil79 czytam se forum i tam gdzie sie nie odezwiesz to kogos krytykujesz bo to bo tamto bo niezna sie bo "glupi jest" itd (nie nazwaleś doslownie nikogo glupim)więc jak nie jesteś za to nie pisz bo mozesz komuś namieszać w glowie np.jakiś nob bedzie chcial dolączyć a po przeczytani twojej wypowiedzi i innych uzna ze lepiej nie.

2.Nazar ja hoduje(howam ;P)ptaszniki 2 lata nie mówie ze to dlugo ale są naprade fascynujące i jestem bardzo zainteresowany PSHP i popieram jak tylko da sie

3.A co do zagranicznych stron po na cholere kopiowac nie lepiej stwozyć wlasne ??? Czy polacy to taki tępy naród ze nic nie moze sam zdzialać?? Strąki są fajne itd ale jak sie jest w stowazyszeniu to wie sie ze jest sie zauwazalnym i nie ze mam 2 kzyzaki w piwnicy tylko .... jest sie dowartościowanym (nie mówie ze "hodowcy" ptaszników to nie dowartościowani ludzie)

4.hahah myśle ze Otaku_JP i PMajdan wiedza który ptasznik to który ;P

to jest moje zdanie i nikt mi nie zabroni sie wypoiedzieć bo polaka to wolny kraj. ;D

PMajdan
    Guest

1) Fakt, podoba mi sie taki pomysl, to zle? Tak bardzo to Wam przeszkadza?
    2) Czy to ze interesuje sie terrarystyką od niedawna stanowi naprawde jakas niewyobrazalna przeszkode? Czyli lepiej siedziec na tylku i nic nie mowic, nie interesowac sie?
    3) Oto typowy obraz naszego spoleczenstwa: wszystko jest zle, nie tak, nie warto nic robic, nikomu sie nie chce I TYLKO KRYTYKOWAC ma kto. Żałosne. Naprawde sie odechciewa wogule tu na forum wchodzic. Przykre ale prawdziwe.
    4) Nikt sie nie starał (przynajmniej ja) sparwiac wrazenia, jak to powiedzial raztafuck [] "ekipy znajacej sie na rzeczy". Przeciez to smieszne jest. Moze ty to tak odebrales? ja nie.

"[...] I caly misterny plan w pi_du.[...]" Kiler2

bachus
    Guest

Ludzie!! Składki, składki, składki... skończcie ze składkami !! 1000 razy było, że nie będzie składek póki co bo nie będzie żadnej działalności gospodarczej!!!

Co do naszej wiedzy, owszem, może nie jest narazie piorunująca, ale przynajmniej mamy trochę zapału, który możemy włożyć w usystematyzowanie wiedzy rozsianej po necie, choćby w formie internetowej broszury, byłoby to wygodniejsze niż przetrzepywanie netu albo szukanie w starszych postach jakiś konkretnych wiadomości, bo jak wiadomo nie zawsze da się je znaleźć. Nikt też nie wyklucza konsultacji z 'bardziej doświadczonymi' hodowcami (chowaczami, trzymaczami, fanami, miłośnikami itd.itp. gdyby znów ktoś złośliwy czepiał się semantyki !!!).

Kolejna rzecz - to, że ma się pająka miesiąc nie znaczy, że nic sie o nim nie wie, większość wiedzy zdobywa się ze źródeł innych niż własne doświadczenia, czytać każdy z nas potrafi.

Tyle narazie...

PMajdan
    Guest

Wogule o co chodzi, nie podoba sie, nikt nie zmusza!!!

Filip79
    Guest

MOJA OBRONA

No wiesz zgadza się może nie jestem najmilszy dla niektórych ale jak czytam posta 15 latka który chce kupic grzechotnika albo wyciac gruczoły jadowe to nie ma innego wyjścia. Zresztą jakbyś poczytał dokładniej dla Janoska byłem jednym z najmilszych (najmniej niemiłych). Po prostu nie widzę sensu istnienia takiego Stowarzyszenia. Kolejne moje " złe zachowanie w twoim mniemaniu" to xenes, który nie wie, że trimeresurus to wąż jadowity (grzechotnik) i na innym forum pyta czy może trzymać wężą w szkole (boję sie pomyslec czy ma na mysli właśnie tego wężą). Jeśli ja mam według Ciebie tych ludzi pochwalić to się nie zgadzamy. Jeśli do wpomnianego Janoska mój post żeby nie wycinał gruczołow jadowych bo system immunologiczny, trawienie, etc nie skutkuje to byłem bardziej "wybuchowy".

LoGaN
    Guest

Dokladnie tak. W ogole nie wiem po co niektorzy sie tu wypowiadaja i krytykuja to co zamierzamy zrobic. Moze i sie nie uda to cale przedsiewziecie. Moze i sie rozpadnie to wszystko po miesiacu, dwoch ale bedziemy mieli satysfakcje, ze wlozylismy trud nie dla wlasnych korzysci, ale zeby cos zrobic w kierunku rozpowszechniania hodowli (chowu!!!! >:P) ptasznikow. Bo z tego co widze to wszyscy najpierw pisali "dobry pomysl!!" a teraz odwracaja glowy i udaja ze oni nic takiego nie mowili. I z glupimi minami potrafia tylko krytykowac. gdybys sie jeden z drugim tak przylozyl do powstania PSHP jak do krytykowania poczynan co poniektorych (uklon w strone Otaku, Cizara i Majdana) to PSHP juz by dawno istnialo i niezle prosperowalo. A to jak stare baby....tylko narzekac :/ dajcie spokoj. kto ma zamiar krytykowac (nie konstruktywnie) ten niech tego tu nie robi.

Uprawnienia umieszczania postów