Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Kryjowka ptasznika malego

Kryjowka ptasznika malego

Czy kryjoweczke w postaci orzecha (wloskiego, kokosa) czy doniczki moze zastapic kawalek tektury od jajek, odpowiednio wyciety? Czy ktos to praktykuje? On szybko sie niszczy, ale latwo go wymienic.

Re: Kryjowka ptasznika malego

raczej ni bardzo, ciagle bedzie p[lesniaj, szkoda klopotu i w dodatku nieestetycznie wyglada taki "smiec".

Ale jak 3mam "tego smiecia" w swierszczach to nie pelsnieje... a nawet jesli to SRU! i wyrzucam... co do wygladu... masz racje...doniczka rulez chyba!

Coś mi sie porobiło na tenbicie i nie wiem czy ci wysłałam odp. na maila podwójnie czy wcale.Dostałeś cokolwiek? A orzech ładniejszy.

Dostalem. Ozrech... no tak, a doniczka oblozona mchem...?

_INVISIBLE_
    Guest

Lepiej daj doniczke, poniewaz nie splesnieje ani ptasznik nie zniszczy ja. Mozesz dac tesh cos z plastiku jako domek

Plastik nie... beznadziejny jest.. albo moze zrobie mu DOMEK Z KAMIENIA??? Z KAMYKOW?? (Dobrze zabezpieczonych przed zawaleniem) Co Ty na to?

Atrax Robustus
    Guest

Domek z kamykow (odpowiednio zabezpieczony), to dobry pomysl.
    A co do pudeleczka po jajkach... moze byc, ale mi sienie podoba.

A ja ostatnio kupilem ceramiczna czaszke, ktora wlozylem do terrarium mojej pani regalis, ktora zrobila tam sobie gniazdo

Ta tekturka raczej sie kiepsko sprawdza. Ale jest jeszcze jeden rodzaj opakowan do jajek - taki jakby styropian, czy cos w tym stylu, napewno nie plesnieje i jest trwalsze, lecz nie wiem czy nie zaszkodzi pajakowi bo duzo w tym chemii pewnie (choc nie sadze by zaszkodzilo).

Ja mam plastikowy kubeczek po dodatkach do zanet na ryby zakopany do polowy w torfie i przykryty nim. Problemow z plesnia nie zaobserwowalem.

Uprawnienia umieszczania postów