Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: studja-moze ktos iwe coś na ten temat ????

studja-moze ktos iwe coś na ten temat ????

witam
    matura zapasem i trzeba szukać szkoly mam jedną na oku ale jeszcze szukam jednej konkretnie chodzi mi coś z biologi związane z pająkami najlepiej.Jest coś takiego w polsce??

moze to i glupie ale przyda sie thx za odpowiedzi

Re: studja-moze ktos iwe coś na ten temat ????

podobno jest arahnologia w W-wie - coś takeigo mi się kiedyś obiło o usze, ale pewny nie jestem....

Atrax Robustus
    Guest

Hmm
    Moze mozna zrobic jakies specjalizacje zwiazane z zoologia.

Jest.
    juz nie pamietam gdzie ale moge sie dowiedziec ;] czytałem o arachnologii.
    Ale najpierw potrzeba uadc sie na zoologie a pozniej zrobic specjalizacje na arachnologie :]

Atrax Robustus
    Guest

Hmm... zastanawia mnie tylko, jak pozniej z praca po takich studiach
    Ja sie mimo wszystko wybiore na mikrobiologie lub medycyne. :P

mozecie mi powiedzieć jakie tam przedmioty są bo ja jestem w technikum samochodowym i lol bo nie mam biologi ani chemi ale to jest moje hobby i jak cos mam robić w rzyciu to albo mechanika albo coś z zoologi

no wlasnie Atrax :]

Atrax Robustus
    Guest

No niestety tu zaczynaja sie problemy, bo zeby dostac sie gdzies na biologie, po ktorej mozna zrobic specjalizacje, trzeba zdac egzamin z biologii ... i moze z chemii, ale nie jestem pewien.
    W kazdym razie z przedmiotami zawodowymi bedzie Ci ciezko, jezeli myslisz powaznie o zoologii :/

small
    Guest

Jest cos podobnego:
    Akademia Podlaska - katedra zoologii - kierownikiem katedry jest znany Polski arachnolog Prof. nzw. dr hab. Marek Żabka zajmujacy sie pajakami z rodziny Salticidae. Dzialalnosc dydaktyczna katedry to m.in. zespol arachnologiczny, ktory wydal juz wiele ciekawych publikacji naukowych o bezkregowcach (jest kilkanascie prac o Salticidae). Prowadzone sa takze badania naukowe, szczegoly znajdziecie na stronie... </reklama> ;>

Atrax Robustus
    Guest

Ciekawe
    W kazdym razie trzeba by sie zastanowic nad praca, jakiej pozniej mozna by sie poswiecic po takich studiach. Mysle, ze jedynym wyjsciem byloby kontynuowanie pracy badawczej na uczelni..mhm.

Uprawnienia umieszczania postów