-
Jakie i ile ptasznikow w terrarium?
Gdzies wyczytalem, ze mozna spokojnie trzymac kilka sztuk Avicularii w jednym terrarium jest jest ono dostatecznie duze.
Mam wiec pytanie ile mozna ich trzymac w terrarium o wielkosci 65x40x40 lub 80x50x50?
Mam oba terraria i nie wiem gdzie co wsadzic [;
Prosze o jakies informacje lub przekierowanie na jakies juz poruszone tematy (ktorych nie moglem znalezc ;[ )
-
Re: Jakie i ile ptasznikow w terrarium?
na opisie avicularii metalici na tej stronce jest napisane coś o trzymaniu w jednym terra doczytaj
-
"chociaż zdarzały się przypadki przebywania w jednym terrarium samca i samicy. Oba pająki miały zbudowane gniazda w osobnych katach pojemnika i nie wchodziły sobie w drogę."
To ma byc wystarczajaca informacja? Nawet nie pisze w jakiej wielkosci terrariach przebywaly i zarazem napisane to jest tak jakby to byl super wyjatek gdzie cudem pajaki jakos sie znosily ...
-
tak gdyż były to dorosłe osobniki które tolerują się gorzej niż młode tak jak bylo napisane muszą mieć wystarczającą ilość pokarmu i każdy musi mieć swoją norke na takie terraium może ze 3-4 nie możesz przesadzić ale tak czy siak nigdy nie masz pewności że bedzie dobrze
pozdro!
-
Treewood, napisalam tak, poniewaz nie wiem, w jakiej wielkosci terrarium byly trzymane. Jest to podane jako ciekawostka, tlumaczona zreszta z ksiazki (literatura ponizej opisu). Ja trzymalam przez jakis czas 14 A. versicolor w terrarium, ale je szybko przelozylam, bo wolalam nie ryzykowac....
-
Czyli jest to ryzyko?
Ja mam dwa skorpiony bardzo mlode ze soba i zauwazylem iz mimo iz posiadaja dwie kryjowki to i tak razem przebywaja w jedej z nich (na zmiane). raz siedza w jednej razem a raz w drugiej kryjowce. a w opisie o skorpionach takze pisze, ze nie poleca sie trzymania ich razem.
A co w przypadku gdyby trzymac avicularie razem juz od np. 2-3 wylinki ? Czy potem bedzie z nimi latwiej?
-
trudno powiedzieć wiesz tak jak pisałem że starsze osboniki tolerują się lekko gorzej więc nie ma pewności ze zaakceptują sie za młodu a już napewno czy będzie im łatwiej jak bedą dorosłe
pozdro!
-
mam 3 szt Avicularia metallica były 4 ale jedna chypa sie pozostałym nie spodobała
terraa wys 100 szer 60 dl50
Uprawnienia umieszczania postów