Kupiłem kędziorka jakiś czas temu.Przeszedł u mnie jedną wylinkę.W sklepie nie wiedzieli po której jest wylince ,a to jest mój pierwszy pajączek i też nie wiem.W załączniku jest fotka.Po której on jest wylince??????
Kupiłem kędziorka jakiś czas temu.Przeszedł u mnie jedną wylinkę.W sklepie nie wiedzieli po której jest wylince ,a to jest mój pierwszy pajączek i też nie wiem.W załączniku jest fotka.Po której on jest wylince??????
kurde...albo ja slepne na starosc albo to smithi ( te barwy na kolankach ) :]Kupiłem kędziorka jakiś czas temu
IMHO 5 wyl max. 6 :]
Mi wydaje sie, ze 5.
Mam kilka B.smithi po 5 wylince. Wyglądają tak samo i mają zbliżone rozmiary.
mój smithas zaraz po 5 wygladał identycznie
Nie wydaje wam sie ze to za duze terra jak dla takiego malego osobnika:>
Okolo 4 wylinki. Ale ja nie lubie okreslania "wylinek" ptasznika po wygladzie zewnetrznym. Gdyby to byla 5 wylinka, to ptasznik (obojetnie, czy to B. smithi, czy B. albopilosum) wygladalby inaczej. Poza tym ze zdjecia wynika, ze pajak pomalutku przygotowuje sie do wylinki .
Ja zbytnio się nie znam na pająkach i nie zaprzeczam że to jest smithi.Dlatego napisałem kędzior bo tak mi w sklepie powiedzieli.Szczerze powiem że wolałbym żeby okazał się smithi :]
Moim zdaniem jest to mały okaz L4, względnie nawet L3.
Sam od takiego szkraba zaczynałem, choć mój podczas L4 był nieco większy.
Nie sądzę, żeby to była L5- brak kolorków.
To dość dziwne... Moje B.smithi WŁAŚNIE TAK wyglądają, a przeszły u mnie po 4 wylinki - miałem je od 1 wylinki. Wylinki liczę dość skrupulatnie, prowadzę też dość szczegółowy rejestr mojej hodowli, także o pomyłce nie ma mowy. 2 z moich B.smithi przeszły niedawno 5 wylinkę u mnie (czyli ogólnie są po 6 wyl.), i zaczęły się wybarwiać.