-
Jak wpływa temperatura na norki?
Czy temperatura wyzsza (zalozmy 28 stopni) sprzyja kopaniu przez pajaka norek? Czy w wypadku nizszej temperatury (zalozmy 20stopni) takie budowy maja wogole miejsce albo jest ich mniej?
-
Re: Jak wpływa temperatura na norki?
Zależy jaki pająk. Podziemne naprzykład w każdej temperaturze kopią norki, naziemne kiedy im jest gorąco też kpią ale nie tak okazałem jak np.crawshayi albo lividum
-
Hah ja ostatnio trochę przesadziłem z temp i pająk się zakopał ale do tego stopnia że myślałem że uciekł bo nigdzie go nie było a z 2 cm watswe torfu wywaliłem na birko i ziarenk po ziarenku już jestem bliski załamania patrze na torf które leżał na ziemi >> taki już mocno ubity a tam coś sie rusa , 5 sek i i poruszenie zrobiło dziurke w torfie z której wylazł zaginiony boehmei byde nie wiem jak on sie tak zakopał ;]
-
Tak czy owak, pajak zwykle ucieka od miejsc, w ktorych temperatura jest zbyt wysoka.
W kazdym razie, lepiej nie prowokowac pajakow do kopania norek, poprzez gotowanie ich
-
kupilam brachypelme angustum L3-4. Z fiolki po filmie przeniosłam do większego o połowę przezroczystego pojemnika. Po godzinie pająka wcięło-siedzi łobuz na samym dnie.Muślałam,że cwaniakowi zimno bo stał w temp.pokojowej(ciepłej).Kupiłam czerwoną 15W a on ma mnie w nosie ijak siedzial na dnie tak siedzi.Zabrać go na solarium czy na basen jak myślicie?
-
najlepiej zostawic w spokoju
-
A co z jedzeniem.Ile czasu taki maluch może sie odchudzać.Mam go od 4 dni a sprzedający powiedziałże jest po wylince.
-
to ja, zeby nie rozpoczynac nowego topicu, dokleje się.
moja b.smithi prawie caly czas "stoi" na tylnych nogach oparta o sciane pojemnika od moczu.
pojemnik jest polozony przy scianie od kominka, wiec z tej strony jest cieplej.
czy ona sie dogrzewa?
bo zolwie kiedy tak opieraja sie o sciane, to chyba im zle?
-
Czy sie dogrzewa? Calkiem mozliwe. Moje pajaki rowniez zblizaja sie do zrodla ciepla, gdy chca sie ocieplic.
-
Iko -> Poczytaj FAQ
A taki maluch moze byc na glodowce bardzo dlugo. 4 dni to nic.
Moja smithi l9 nie je juz od chyba pol roku.
Uprawnienia umieszczania postów