Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: SKANDAL!!!!!

Mieszany widok

SKANDAL!!!!!

Poprostu jestem przerazony. Coprawda moja wiedza na temat pajakow nie jest jakos zaskakujaco duza (ucze sie dopiero powoli) jednak mam juz pewne podstawy, ktore wystarczaja, aby ochrzanic autorke artukulu z gazety wyborczej na temat ptasznikow. Posluchajcie sami, pani Malgorzata Rahnenfeld pisze bowiem o hodowli pajakow co nastepuje....

"[...]za ptasznika trzeba zaplacic od 100tys zlotych do niemal miliona[...]"

"[...]Pajak - wielki jak damska rączka - a bywaja jeszcze wieksze do rozmiarów średniego talezyka - jest rudą, futrzana kulką, szwędającą sie sennie na 8 wlochatych nogach. Futerka PODOBNO milo dotykac, siersc jest mieksza niz u szorstkowlosego jamnika[...]"

"[...] JAK WIESC NIESIE, bywaja i tacy, co ptaszniki trzymaja luzem w mieszkaniach i nie ma dla nich nic milszego niz spiacy obok glowy na poduszce pajak[...]"

"[...]dwa lub wiecej pajakow razem nie moga mieszkac[...]"

O WYLINCE:
    "[...]wychodzi z niego, siada obok i zaczyna sie sam sobie przygladac[...]"
    "[...]jako stwory drapiezne zjadaja wszystko co zywe[...]"
    "[...] maja jad w zebach[...]"

I pointa:
    "[...]jak podaje ksiega Guinnessa, ptaszniki potrafia biegac z predkoscia 20 km/h, wiec lepiej ich nie hodowac, ze ktos ma taka sama pare w nogach[...]"

I co...? Powiedzcie sami...?

Re: SKANDAL!!!!!

buahahahahaha
    kabaret
    i dziwic sie ze ludzie maja takie podejscie do zwierzat egzotycznych
    a co do artykulu no comment ! :[[[[

x ray
    Guest

...co tu dużo mówić ,wystarczy przeczytac i stwierdzić ze ta osoba piszaca ten text nigdy w zyciu nie widziała jak wyglada hodowla ptasznika .....A poza tym, treść w stylu feministek.

a pozatym to niezly interes zrobilem dajac za pajaka 20 zl jak oni pisza ze kosztuja od 100 tys moze ktos chce jakiegos kupic za 99 tys ??

Tu nie ma co sie śmiac, tu trzeba płakać I jka tacy ludzie wogóle trafiają do (co jak co szanowanej gazety) ???

ręce i nogi opadają!ja też pająkuję od niedawna,ale najpierw przeczytałam co sie dało w terrarium i terrarystyce coby mieć jakieś podstawowe pojęcie o pająkach.Pani "redaktor" widocznie nie musi i może wypisywać takie głupoty,że słabość ogarnia.

Ten artykuł był już kiedyś wyśmiany na tym forum. Co do ceny, to być może jest on bardzo stary i ceny są jeszcze sprzed denominacji. Ale niezłe bzdury, trzeba przyznać. Chyba od dzisiaj będę trzymał pająki luzem w pokoju, jak to niektórzy robią.

To prawda - artykuł pochodzi z 1993r, czyli był pisany dwa lata przed denominacją.
    Tak czy inaczej, zamiast w dziale edukacja powinien się znaleźć w dziale... humor. :]

Ty, to pajaki w 1993r kosztowaly nawet do 100zl? To teraz kurde drogo! Ale nie, to inne czasy byly, inna wartosc pieniadza pzreciez...

Azmodan
    Guest

Lol, żenada... ide se pocwiczyc bieganie, musze miec pare 20km/h zeby dogonic skubanca (mimo ze tyle to 10-latek pobiegnie)... no comment

Uprawnienia umieszczania postów