Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Hodowla pajaka "zwyczajnego"

Atrax Robustus
    Guest

Re: Hodowla pajaka "zwyczajnego"

W takim razie zgadywanie wiele nie da, bo to moze byc cokolwiek.

Ja tam obstaje przy swoim i wszystkim polecam hodowle katnikow... z rozmnazaniem wlacznie.
    Gdyby ktos mial problem z urzadzeniem takiemu delikwentowi pojemnika, to sluze pomoca.

_INVISIBLE_
    Guest

Ja osobiscie polecam hodowle polskich pajakow ( katniki ) robia tesh duzo sieci. Wspaniale atakuja ofiare, a co naswazniejsze latwo sie je hoduje i rozmnarza

A znacie jakies lepsze strony o polskich pajakach ? Kiedys wygrzebalem taka ale malo tam jest.
    http://sokrates.umcs.lublin.pl/~frawe/pajaki.htm

O tak, pajeczyny on wytwarza badzo duuuuzzzoo. Zauwazylem tez ze nie przepada za woda, a na podloze to nie zszedl ani razu, jest szybki i czycha ciagle az otworze wieczko pudelka. Dalem mu tam troche galazki i korka, a co mi tam, nie ma.... ciekawi mnie wylinka

ja bym chciał skakuna.. oglądałem kilka programów na ich temat i uważam, że to naprawdę fascynujące stworzonka.. szkoda, że takie malutkie..

Atrax ma rację rozmnażanie super hihihi złapałem samiczkę kątnika w miesiąc 3 kokony zrobiła i masa małych spiderków poszła w swiat ) dziwne że wszysko co się rusza atakuje a w stosunku do młodych jest taka opiekuńcza.

MAM ZDJECIE TEGO PAJAKA!!!!

Wiec... co to jest?

Atrax Robustus
    Guest

Re: MAM ZDJECIE TEGO PAJAKA!!!!

Moim zdaniem to mlody Tegenaria domestica/atrica

_INVISIBLE_
    Guest

Re: MAM ZDJECIE TEGO PAJAKA!!!!

Mialem identycznego pajaczka. Pewnego dnia wypuscilem go na strych, lecz po tygodniu zapragnolem hodowac go znowu. I naszczescie spotkalem akurat tego samego co wypuscilem, lecz niestety zdechl ( pewnie ze starosc ) smiercia naturalna. Zdarzyl zlorzyc mi jeden kokon

Uprawnienia umieszczania postów