Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: !!!!!UWAGA SHP!!!!

Re: !!!!!UWAGA SHP!!!!

bachus, no dobra, ale poprzeczka jest wysoko ustawiona z tyl LOGO

oki, to się postaram

Nook
    Guest

podziele się z Wami moją jakże optymistyczną wizją; nic z tego nie będzie, moze kilka miesięcy ktoś będzie chciał coś robić a później będzie coś w stylu PST.... po co to komu, grunt to dobry kontakt uzytkowników wspólne spotkania wymiany doświadczeń, bez sensu robić coś dla kilkudziecięciu osób.

Kurcze kolejna mądra rada, jeśli nic z tego nie wyjdzie to trudno, ale jeśli kilka osób ma trochę chęci i zapału to dajcie nam się bawić i darujcie takie komentarze, to one są bez sensu !! Nikt nikogo do niczego nie zmusza, nawet jeśli to nie potrwa długo to będziemy mieć satysfakcję, że spróbowaliśmy. Amen.

Amen bracie!

Nook, PST działa i ma się świetnie.
    Jak do tej pory nikt nie zrobił choćby połowy tego co zrobił PST.
    To, że nie obnosi się tego na każdym forum, nie oznacza że nic się nie robi. Po prostu nie ma się czym chwalić, bo jeszcze masa pracy przed nami. Może za kilka lat ktoś zobaczy, co dało terrarystom takie stowarzyszenie jak PST. Natychmiastowych efektów nie ma co oczekiwać, bo nie jest to możliwe w naszym kraju.
    Co do planowanego SHP, to życzę wszystkiego dobrego i mam nadzieję, że uda im się załatwić to czego nam się jeszcze nie udało. Życzę też powodzenia w rejestracji, co jest lekko mówiąc drogą przez mękę...

Przyłączam się do zdania bartkag. I tez życzę powodzenia.
    Podpowiem od razu: poszukajcie dobrego prawnika i zacznijcie od dokładnego statutu. Statut to podstawa przy próbie rejestracji a dobry prawnik pomoże uniknąć błedów w statucie uniemożliwiających późniejszą pracę stowarzyszenia. Potem zebranie założycielskie, wybór zarzadu i ... od tej chwili to zarząd ma przechlapane z lataniem do KRSu itp. Mimo wszystko powodzenia.

Nook
    Guest

bartekg napisał(a):

> Nook, PST działa i ma się świetnie.
    > Jak do tej pory nikt nie zrobił choćby połowy tego co zrobił
    > PST.

chwała za to PST, nie przeczę przecież i nie pomijam osiągnieć PST, z tym że ciężko idzie strasznie rozwój PST jak dla mnie za wolno zwłaszcza że tworzy PST tak wiele osób (lubelszczyzna - gratulacje)

> To, że nie obnosi się tego na każdym forum, nie oznacza że nic
    > się nie robi. Po prostu nie ma się czym chwalić, bo jeszcze
    > masa pracy przed nami. Może za kilka lat ktoś zobaczy, co dało
    > terrarystom takie stowarzyszenie jak PST. Natychmiastowych
    > efektów nie ma co oczekiwać, bo nie jest to możliwe w naszym
    > kraju.
    > Co do planowanego SHP, to życzę wszystkiego dobrego i mam
    > nadzieję, że uda im się załatwić to czego nam się jeszcze nie
    > udało. Życzę też powodzenia w rejestracji, co jest lekko mówiąc
    > drogą przez mękę...

Myśle że takie SHP powinno byc pod szyldem PST jednak z własnym samorządem; osobne władze i osobne finanse, i obie powinny wspólnie pracować dla polskiej terrarystyki, po co podziały skoro można coś robić wspólnie, aczkolwiek zawsze mogłoby się z nim stać to co np stało się z samorządami rejonowymi (te 3 co były zostały zdaje się rozwiązane?) więc sam już nie wiem - zawsze jednak warto spróbować.

No to może ja wyjaśnie kilka wątpliwości. Cizar nie odpowiada na wasze posty, ponieważ musiał na kilka dni wyjechać. Przez ten czas zgłaszajcie się ze wszystkim DO MNIE! Co do logo, to planujemy rozpisać "konkurs". Prace wszystkich grafików - społeczniaków są mile widziane. Za kilka dni rozpiszemy ten "konkurs" oficjalnie, więc ostrzcie już ołówki ^_^ Oficjalna nazwa do jakiej doszliśmy z Cizarem to: Polskie Stowarzyszenie Hodowców Ptaszników. Narazie PSHP jest na etapie sporządzania listy potencjalnych członków. Gdy liczba ta będzie dość spora (sami jeszcze nie wiemy co oznacza "dość spora") planujemy podjąc bardziej zdecydowane kroki w kierunku. LUDZIE ZAPISUJCIE SIĘ!!! Narazie na liście jest 12 osób.

Otaku

bart1990ek
    Guest

Czy członkowie musza byc pelnoletni?? :/

Uprawnienia umieszczania postów