Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: pytanko kokonik

Dawid Grams (daniels)
    Guest

pytanko kokonik

Suchajcie moja samica B. albopilosy złorzyła wkońcu kokon bardzo sie z tego ciesze i wogule, ale ona za żadne skarby nieodchodzi od niego a pwoli bende mógł sie spodziwać młodych niechce żeby wyległy sie w terrarium razem z samicą jak zrobić inkubator na ten czas i jak zabrać jej ten kokon co mam czychać dzień i noc asz od niego odejdzie :P ?
    Ps; tak wiem czesto sie oto was ludzie pytają :P ale niemoge znaleść w archiwum nic :P

Re: pytanko kokonik

nikt sie chyba jeszcze o to nie pytal
    a jezeli ona sie nim caly czas opiekuje i nie pozwala ci go dotknac to masz pecha:P
    ciesz sie, bo to dobra mama
    a takto nie wiem nie mialem nigdy kokonu

Musisz delikatnie odepchnac samice i odebrac kokon, najlepiej wez jakis dlugi drut zakonczony haczykiem, zeby go zaczepic i wtedy wyciagniesz.Samica moze go trzymac dlugo i sie wylegna w terra.

wez sobie jakies pudeleczko i zakryj samice.wtedy uda cie sie wyciagnac kokon.a iinkubator nie wiem zbytnio jak to sie robi.to mniej wiecej tak wyglada:nalewasz wody do jakiegos pojemnika,na otwor daj jakis material zeby nie dotykal wody i kladiezs na tej tkaninie kikon

ale poczekaj na innych.bo to co napisalem to slyszalem tak ulotnie

Atrax Robustus
    Guest

Najlepiej zeby byly 2 osoby.. Jedna bedzie probowala odpychac samice, a Ty bedziesz jej odbieral kokon. Zeby nie byla agresywna i nie szukala kokonu, nalezy podczas odbierania podlozyc kulke z waty. Sprawdza sie podobno :]
    Mozesz oczywiscie poczekac az samica sama przestanie opiekowac sie kokonem... zreszta jak chcesz.

zagadaj ją a jak sie odwruci to szybko buchnij kokon ja pająki łapie w siatke taką do łowienia rybek akwariowych i bardzo dobrze działa ))

redknee
    Guest

ludzie czy tylko internet jest - NIE
    wezcie chodzciazby ksiazke PTASZNIKI Cieslaka i tam troche jest na temat sztucznej inkubacji

Dawid Grams (daniels)
    Guest

Ok bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi i włąśnie bende robił inkubator a co do kokonu to robie w majty niechce go odać no ale zrobie to trzymajcie za mnie kciuki

Uwazaj zeby cie nie uje***a w palucha....

Uprawnienia umieszczania postów