-
Re: Stowarzyszenie Hodowców Ptaszników
ten temat powinien sie nazywac "Słomiany Zapał"
-
czemu ja na to nie wpadlem
-
Dla chcacego nic trudnego
-
nie lepiej bedzie jak bedziemy sie sotykac Wojwwodztwami.przeciez nie ma szans ze ja do Warszawy pojade
-
na Stowarzyszenie Hodowców Ptaszników to za szybko ale spotkać sie mozna w marcu co wy na to??w srodku polski tak zeby kazdy mial blisko nie koniecznie w warszawie
-
NO w marcu w marcu.... ! W centrum w centrum!
-
Heh, nie wiem dlaczego niektórzy wyjeżdżają tu ze składkami, opłacaniem naukowców itp. To miałoby być stoważyszenie miłośników terrarystyki, a nie fundacja organizująca ekspedycje w celach badawczych.
O ile się orientuję do rejestrecji takiego stoważyszenie wystarczy około 15 osób fizycznych posiadających pełną zdolność do czynności prawnych, czyli normalnych, pełnoletnich zapaleńców, można spisać jakiś status organizacji, zgłosić działalność w jakimś ogólnym kierunku, która bodajże jeśli nie jest dochodowa to nie jest też opodatkowana.
Jeśli chodzi o członkostwo, to też nie trzebaby sie osobiście stawiać do rejestracji, można to załatwić listownie albo elektronicznie, podpis elektroniczny ma moc prawną, oczywiście wydaje mi się oczywiste podanie danych osobowych przez członków stowarzyszenia
Można by założyć stronkę, wydawać jakąś gazetkę, choćby internetową, rozwiązywać problemy systematyki, nazewnictwa i inne bardziej 'naukowe' zbierając dane i wysyłając je później choćby do zagranicznych stoważyszeń do konsutacji, współpracując z innymi, organizować spotkania, przekonywać ludzi do terrarystyki itd.itp.
Sorki, rozpisałem się :P jak coś jest nie tak to mnie poprawić, nie jestem prawnikiem ani politykiem ;PPP
-
Dowiadywalem sie u prawnika, i bachus ma calkowita racje (15 osob, statut, wybrany zarzad) procz jednego, a mianowicie do samej rejestracji potrzeba jest ok 1500 zl, wiec skladka musi byc. Dzis bede sie dowiadywal co do gazety- ile kosztuje wydanie pojedynczego egzemlarzu np o obietosci 30 stron. Jutro pojade do urzedu dowiedziec sie po pierwsze czy cos o takiej nazwie juz nie istnieje, a przpadku gdy nie - wziac paiery, w przypadku ze tak- trza bedzie zmienic lekko nazwe :]. Rozejerze sie za jakims miejscem gdzie moglibysmy sie zebrac i statut ustalic (nasza dzialalnosc i cele), mysle ze pub czy cafe nie wystarczy. Mam jedna sale na oku ale to w Ursusie (dojazd wrecz idealny spod centralnego,zachodniego, palacu, 517 do samego konca, a ten budynek przylega do petli autobusowej).
Papiery zostawcie mi zrobie co bedzie trzeba. Wszystkich zainteresowanych tu bede informowal na bierzaco.
Pozdro for all... trzymajcie za mnie kciuki :]
-
UWAGA UWAGA
Przyjmuje zakłady, że organizacja tego "Stowarzyszenia" nie wypali:-). Zgadza się około 1500 zł to by kosztowało. czyli jesli Stowarzyszenie liczyłoby 30 osób na początek każdy musiał by wpłacic 50 zł. To jest tak jak z PST heheheheh. I jeszcze jedno: organizacja w Wawie czyli znowu warszafka by rządzila a na to my Pajęczarze tacy jak ja, Rammstein, Atrax i inni nie pozwolą. Poza tym kilka linków wcześniej dałem swoją propozycję personalizacji Stowarzyszenia, więc każdy ktory nie chce Stowarzyszenia w Wawie, a chce utworzenia jego np. w Poznaniu proszę sie zgłosic do mnie.
Pozdrawiam
-
Jezeli beda klotnie o to, gdzie bedzie centrum, to to na pewno nie wypali. Kazdy bedzie ciagnal w swoja strone. Oczywiscie moglbym palnac: "Sanok", ale co z tego, jak tu prawie nikt z hodowcow nie mieszka. Mozna by ewentualnie stworzyc miejscowe oddzialy.. np. w Rzeszowie, ale do tego trzeba chetnych po prostu.
Niech miastem, w ktorym bedzie centrum, bedzie miasto, ktore zrzesza najwieksza ilosc hodowcow i nie jest polozone gdzies na krancach Polski.
Najlepiej bedzie Wawa/Wrocek (mimo, ze jest na zachodzie)..moze Krak.
Uprawnienia umieszczania postów