-
Brak zrozumienia?
Moi znajomi kiedy dowiaduja sie ze mam pajaka sa zdziwieni. A jeszzce bardziej, kiedy dowiaduja sie o tym ze zamierazm powiekszac regularnie hodowle (w miare mozliwosci). Pytaja: "po co Ci pajak?", "bierzesz go na rece?", "co z niego za pozytek". I wtedy dlugie wyjasnienia, o całym sensie obserwacji, hodowli i opieki... Tez macie takie utrapienie? Brak zrozumienia?
-
Re: Brak zrozumienia?
A co to za utrapienie? Koło pały z lamusami. Mi się pytają identycznie, jaki z niego pożytek jak nie bierzesz go na ręke i nie je suchej karmy. Idioci.
-
-
Ludzie ktorzy mnie odwiedzaja wykazuja sie pełnym zrozumieniem dla mojego hobby ( no prosze jednak Trzebinia i okolice nie jest az taka zacofana :> ) ale czasami...wiadomo...
-
Hehe. To jest gorsze od narkotykow.
-
Ja zaczynałem prawie 2 lata temu.
Ludzie dziwnie reagują ale taki już nasz los. Terrarystyka w Polsce to dopiero raczkujące hobby. Spójrzmy na Czechy np...
Często słysze "a jak Cie ukąsi...", "głupi jesteś...". Takie podejście olewam.
-
PMajdan - fakt to narkotyk :P ehhh...obiecywalem sobie ze kedziorek będzie moim jedynym pajakiem a teraz... ;]
ale ludzie wlasnie rowniez bardzo czesto pytaja mnie co sie stanie gdy pajak ukasi itd. ale przynajmniej po odwiedzinach u mnie wychodza juz doinformowani jezeli chodzi o nature pajaczkow
-
tak samo mowia moi
ze mnie użre
a jakos Avi ma tylepajaków i zajmuje sie nimi od tylu lat i jakos jej zaden nie ukasił
pozatym ja nie biore pajakow na rece
bo to nie zwierzatko do zabawy...
-
A mnie nie obchodzi, co sobie wszyscy mowia.
Jestem gluchy na ich glosy.. jeszcze sie nigdy nie przejmowalem glosami malkontentow. Na pytanie: "a co bedzie, jak cie ukasi", odpowiadam zwykle: "to bede mial pecha".
Na poczatku probowalem tlumaczyc, ale wiele ludzi wydaje sie nie rozumiec. Rownie dobrze moglbym pytac: po co ci pies..
-
Ja mam tylko jednego pająka (narazie :P ), ale też mnie pytają po co. Najbardziej denerwujące jest jak mi ktoś mówi, że taki sam efekt dałoby ustawienie terra z samym piaskiem (bo moja irminia siedzi w gnieździe i jej nie widać prawie :P ).
Ale co tam, lepszy pająk od chomika (bez urazy dla chomików )
Uprawnienia umieszczania postów