Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: P.irminia, pytanko

P.irminia, pytanko

Mam pytanie czy P. irminię po 5 wylince można już umieścić w docelowym terra? Czytałem gdzieś na forum, że młode ptaszniki nadrzewne dobrze sobię radzą w stosunkowo dużym terra, czy to prawda?

Atrax Robustus
    Guest

Re: P.irminia, pytanko

Tak, to prawda, dobrze sobie radza... i ja swoja regalis umiescilem w pudelku dla doroslego osobnika juz po 6 wylince i doskonale sobie radzila.

moja irminia była L5 jak zamieszkała w terra 30x40x30 i radziła sobie, teraz jest już L6 i też sobie radzi :P

mozesz ja dac do wiekszego terra

tylko uważaj na otwory wentylacyjne żeby ci nie śmigła

a ja moja 3wyl. trzymam w pudełku wysokim po salatce i nie narzeka, zrobila gniazdko, tylko wszystko co jej wsadze(gałązki itp.) nawet jak wymocze w wodzie z sola i wypraze w piekarniku pleśnieją. Wilg. dobra nawet styropian w jednym miejscu zapleśniał :/

Neo2 to wrzuć jej sztuczna roślinkę >> ja tak zrobiłem bo miałem ten sam problem ;] , a o do pudełek moja też jest po 5 wyl i siedziw pudełku po sałatce ;] po kolejnej wylince wrzucę ją do małego faunaboxa

No własnie i w tym problem, bo zdjelem plesn ze styropianu bo zrobila mega gniazdo i niechcce jej zniszczyc bo jak wyjme styropian to wszystko sie rozleci a niedługo wylinka.

Jeśli o mnie chodzi to ja bym umieścił. Po co ma się gnieździć w małym pudełku
    jak ma dużo miejsca w terra, ale pamiętaj, że terra to już ostatni etap

Ja bym jej teraz zabrał , gniazdo zdąży jeszcze zrobić a nawet jak nie to też chyba nic się nie stanie jak wylynieje "na świeżym powietrzu" ale faktycznie z tym gniazdami to im już zupenie odpierdziela ,moja zrobiła płaskie podłużne gniazdo na 1/3 pudełka , dziś rano sie budze a ona sobie zbudowała drugie na tym starym i wygląda teraz jakby miała piętrowy domek ;]

Uprawnienia umieszczania postów