Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: właśnie upadł mi ptasznik... ma rozwalony odwłok.. PILNE!!

Re: właśnie upadł mi ptasznik... ma rozwalony odwłok.. PILNE!!

Rozumiem wasze oburzenie, ale takim gadaniem pajączkowi nic nie pomorzemy,a przecież o to tu chodzi! Myślę, że MalkaViaN dostał nauczkę i dość już reprymend! Ja niestety mam za małe doświadczenie, żeby cokolwiek powiedzieć o ratowaniu ptaszników.
    Zdażył mi się raz taki przypadek ze smithi L3. Chłopak spadł z buirka na które go wypuściłem, bo musiałem coś zrobić w jego terra (pojemniczek na mocz). Upadek parwdopodobnie skończył się obrażeniami wewnętrznymi, bo nigdzie nie było widać pęknięcia odwłoka. Pomimo zapewnienia mu wysokiej wilgotności i podwyższenia temperatury pająk po długich i paskudnie wyglądających konwulsjach zmarł.

Otaku

MalkaViaN
    Guest

... i dziękuję za kolejną mądrą wypowiedź ...

Choć jedna osoba rozumie [lub otwarcie przyznaje się do tego, że rozumie], ze to że spadł nie było moim zamierzeniem....

Anyway, jak pisałeś... nauczkę dostałem... i to ***** jaką ... Alexander tzn. Mój pajączek.... nie żyje. *;o(((

Heh... sam nie wiem czy i jeśli tak to kiedy zdecydujęsię na zaopiekownaie się kolejnym ... *;o/

W każdym razie dzięki wszystkim którzy chcieli pomóc ...

Otaku : czy chodzi o chodzi o rodzinę Otaku ... z naszą najznamienitszą panią Otaku Kamoko, której wizerunek wisi u mnie na ścianie ? ^_^

Atrax Robustus
    Guest

Nie ma co juz tego rozpamietywac, bo zycia sie pajakowi nie zwroci. Nastepnym razem juz na pewno bedziesz uwazal. Niepokoi mnie tylko to, ze niektorzy W OGOLE nie daja sobie wytlumaczyc, ze pajak to nie jest zwierze do brania na reke, a nagle okazuje sie, ze stal sie wypadek i juz sie nic nie da zrobic.
    Przykro mi z powodu pajaka. :/
    Mam nadzieje, ze nie zrezygnujesz z hodowli, ale nastepnym razem po prostu ogranicz sie do ogladania zwierzaka

Atrax, nie krwotok, a raczej hemolimfotok

Atrax Robustus
    Guest

Zgadza sie... bym byl zapomnial

Człowieku po cholere kupowałeś ptasznika?

Widze, że branie na ręke było fajne bo pająka uśmierciłeś. Trzeba było sobie kupić chomika.

Jeśli fascynują Cie te zwierzęta to ja byc nie rezygnował na Twoim miejscu. Kup nowego tylko nie pchaj do niego łap.

Kazdy z nas jest wspanialy i nigdy nie popelnia bledow oraz wszystko wie od urodzenia, a nawet juz jako plemnik :/... Dajmy spokój dzieciakowi, nie sadze aby specjalnie ciskal pajakiem o sciane.... Mnie tez spadla Brachypelma albopilosum, z wysokosci 2,5 metra, z terrarium z kamieniami. Wyzyla, ale miala pekniety odwlok. Wystraszylam sie jak rzadko - to byl jeden z moich pierwszych ptasznikow. Nie dalej jak tydzien temu potracilam fauna-box z samcem G. rosea - zlecial z okolo pol metra i nic mu sie nie stalo, a wstrzas chyba podzialal na niego stymulujaco, bo w koncu (po kilku miesiacach) zezarl swierszcza.... Mysle ze delikwent gorzko zaluje swego czynu i na pewno nie zrobi juz czegos podobnego. Nauczy sie na wlasnym bledzie.

Malka, nie poddawaj sie tak latwo, kupuj nowego pajaka i opiekuj sie nim porzadnie i dokladnie. Przeciez nie napisal, w jakich okolicznosciach ptasznik zlecial. A moze chcial go przeniesc do wiekszego terra?

Ja tam go nie mam zamiaru potepiac. Zal mi i jego, i jego pajaka......

Co racja to racja Popieram przedmowczynie

Pozdrawiam

Nazar

Paganus
    Guest

Ja tu widze ze wy zamiast udzielec rad ( coniektórzy) wolicie po prostu zniechęcac ludzi do terrarystyki a przynajmniej do wypowiadania sie na forum. Chłopakowi upadł pająk nawet nie wiecie z jakiego powodu a wytaczacie takie słowa jakby nie wiem deptał go dla zabawy a wypowiedz mordy : "człowieku po cholere kupowałęs ptacznika ? " to jusz całkiem dobija. Skond wiesz co on robił z ptasznikiem. ty terz napewno miałeś kłopoty ze swoimi ale nie chwaliłes sie nimi na forum. A takie tematy powinny być odwiedzane ( a przynajmniej wypowiedzie) powinny być dawane przez ludzi którzy mają coś konkretnego do powiedzenia.. popieram awi i Otaku_JP

Wlasnie dlatego ja nie mam zamiaru brac mojego pajak na rece jeli to nie bedzie jakas pilna sprawa ... :|

Uprawnienia umieszczania postów