-
Re: drewnojady ;]
Skoro niezle gryza to nie zrobia krzywdy pajakowi??? Przeciez zaraz po zlapaniu jeszcze moga sie wyginac, i jeszcze cos przeskrobac...?
POzdrawiam
Nazar
-
pająk jest sprytny i tak manewruje że by nic sie nie stało.
U mnie drewnojady kilka razy przegryzły pokrywke o d cienkirgo plastikowego pudełka i spacerowały po szafce
-
Chyba zacznę to hodować Ostatio kupiłem swojemu kędziorkowi czerwone robaczki w wędrkarskim. Po ok 4 dniach zaglądam do pudełka i patrzę, że coś zielonego tam siedzi. Okazało się, że moje pracwite robaczki założyły ogródek i "ogórki" hodują - wyrosła roślinka )))
Otaku
-
wydaje mi sie ze z jednego postu wynika ze adultus wyglada jak imago
dla sprostowania imago to pendrak rozmiarow do 5 cm dosyc tłusty dlatego to dobry pokarm a adultus jest chrząszczem przypominającym nasze biegacze z tym ze czułki ma podobne jak Chrabąszcz majowy Nie znam dokladnej biologi tego owada ale stego co wiem dorosle wydalaja cuchnący płyn pewnie dla odstraszenia. Lepiej chodowac larwy na pożywke w samych trocinach do w torfie ulegaja metamorfozy
-
immago i adoultus to to samo :P .. hehe
-
no to fakt az mi głupio (piszac imago chodzilo mi o larwe)a jaka jest inna nazwa larwy jako st niedoskonałego
-
Larwa to larwa. Zaleznie od typu budowy, u owadów moze to być np. gąsienica, pędrak, czerw.
Jest Jeszcze nimfa, ale nimfa to ostatnie stadium larwalne, więc tez larwa.
Imago to juz postac dojrzała.
-
sub immago to jest niedojzała ale to sie odnosi bardziej do puźnego stadja larwy bardziej ... wg tego drugiego słownictwa \( adoultus ) to będzie immatural ..
-
Od której wylinki można juz podawać pająkom drewniaki?
Uprawnienia umieszczania postów