Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: drewnojady ;]

i`am
    Guest

Re: drewnojady ;]

no ja tez tak robie z kazdym rodzajem pokarmu;] jak nie zje odrazu to wyciagam;]

Tak jest Baku zakopują się te gówniane drewnojady i tylko buszują w podłożu

Drewnojady dają radę... Jeśli pająk złapie go np. w połowie, albo za "ogon", to taki drewnojad jeszcze troche pożyje. Będzie się wił w kłach pająka. Fajnie wyglądają takie "zapasy" :-)))

W czym je sie trzyma zeby nie zdechly za dwa dni??? Co jedza( domyslam sie ze drewno) , ale moze cos jeszcze

Pozdrawiam
    Nazar

Najlepiej je trzymac w kostce bukowej - nie jest pozadana kostka z drzew iglastych (zywica). A zezra wszystko, nawet kosci z kurczaka...

A co do walki z drewnojadem -> patrz zalacznik

Śliczne zdjęcie! To dorosła Chromatopelma?

Nie, wtedy byla po 6 wylince, teraz jest po 7. Samiec zreszta, wystawiony na sprzedaz, bo mam juz jednego samca i samice... Zreszta rodzenstwo. Po co mi roszenstwo, a tak moze sie komus przyda. Taaa, Awi kupila sobie aparat, nauczyla sie zmniejszac fotki i szaleje......

Tak, kostka bukowa, pruchno, liscie bukowe, dębowe, płatki owsiane i karm czym tam chcesz. Na mięsie szybciej rosną, hodujesz wtedy po prostu tuczniki ;-) Co jakis czas dac cos mokrego do jedzenia lub spryskac wodą, zeby sie napiły. Nie musza miec wilgotnego podloza. Ot, cała filozofia.

A, i pamietaj, ze po pewnym czasie pudlo z nimi bedzie troche zajezdzac amoniakiem. One tak maja..... I potrafia niezle uzrec...

Dark Raptor
    Guest

Czy tak mocno gryzą to nie wiem, jeszcze nigdy nie przegryzły mi się przez skórę. Co do hodowli to można je trzymać na wszystkim (ziemia, torf, grzybki, próchno), nawet bez drewna (prowadzę taką hodowlę na hubie Ganoderma sp.). Żrą wszystko, byle było trochę wilgoci i pokarm nie pleśniał. Podłoże jednak warto czasem zwilżyć, larwy i poczwarki są podatne na wysychanie.
    Jeśli za szybko uciekają, to wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby ich lekkie podchłodzenie w lodówce.

Uprawnienia umieszczania postów