Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dziennik

Dziennik

Myślę sobie, że dobrze byłoby założyć dziennik terra czy jakiś taki notes, gdzie zapisuje się obsługę, stan itp.
    Czy ktoś prowadzi coś takiego, widział gdzieś wzór albo wie coś o takowych dziennikach?

Re: Dziennik

witam
    ja osobiscie prowadze zapisyz karmienia swoich wezy

(data karmienia, ilos pokarmu , gatunek pokarmu)

zapisuje terminy zrzucanych wylinek i ich wymiary

a przy jascurkach notuje dzien podania witamin lub innych specyficznych dodatkow do pokarmu

wszystko zapisuje w zwyklym notesie ,to juz wedlug uznania , forma jaka chesz moze byc tabelka

Jesli chesz mozesz notowac wachania temperatury i wilgotnosci w terra
    taki dziennik to fajna sprawa!!!!
    pozdrawiam p.s (profesjonalne podejscie do sprawy)

Jezeli ci to cos pomoze to tu masz do sciagniecia taki mini komputerowy notes ktory pomaga w hodowli
    http://www.terrarystyka.com.pl/download.php

ja prowadze.
    wzoru chyba nie ma,ale sprawa jest prosta:bierzesz kalendarz z duzymi polami(na kazdy dzien) i zapisujesz to co uwazasz za wazne(wylinka,jedzenie,dziwne zachowanie,kupsko,choroby, itp.)

Do zciągnięcia: http://www.thegeckocam.com/
    Uniwersalny, dla wszelkich gadów i nie tylko gadów.

Można prowadzić również w Microsoft Excelu. Ja tak robiłem, ale zrezygnowałem...aczkolwiek dobry sposób.

Jeżeli ktoś ma jednego węża, lub inne zwierzątko to mozna wszystko zapamiętać, ale przy paru sztukach nie wyobrażam sobie nie prowadzić jakiejś dokumentacji. Ja zrobiłem sobie w komputerze dla każdego węża osobny folder i mam spokój.

Ja drukuje sobie kalendarz ze stronki scottstarantulas.com i w nim zaznaczam wylinki i daty karmienia moich pajaków

Uprawnienia umieszczania postów