Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: za mloda czy lesba??

za mloda czy lesba??

czy samica vagansa L10 jest zdolna do rozmnażania??
    dopuściłem takową do samca a ona nie dała się bzyknąć tylko go odpychała, nie atakowała tylko odpychała.
    samica jakieś 5-6 tygodni po wylince

Atrax Robustus
    Guest

Re: za mloda czy lesba??

Moim zdaniem jest jeszcze za mloda. Poczekaj jeszcze do 1-2 wylinek.

mozesz sprobowac jesce ras jak nie da rady poczekaj ze dwie wyliniki i ją dopse nakarm hehehe na pusty brzuch nie lubią

Z tego co kiedys czytalem, pamietam ze samice Brachypelm sa zdolne do rozrodu po 11 wylince, wiec jeszcze 1 wylinka Pozdrawiam i powodzenia

Foxtrott, a jak duza jest ta samica? Tez uwazam, ze 10 wylinek to za malo, takie wczesne dopuszczanie sprawdza sie raczej u nadrzewnych, a nie u naziemnych gatunkow.

cytat z opisu na stronce
    "Dorosły samiec może być dopuszczony do samicy już w 21-24 dni po dziewiątej wylince. Samice dojrzewają zwykle po dziesiątej wylince. Można je łączyć z samcem już w 14-21 dni po 10 wylince..."
    myslalem, ze u vagansów tesh tak jest
    o ile to nie jakis pory bad (jakie sie niestety zdarzaja w opisach ptasznioków)

No niby może być zdolna do rozrodu po 11.
    Zależy to jednak od warunków. Moja kędzierzawa była takim niejadkiem no i po 11 nie mogła - wiem bo próbowałem. Teraz wyliniała i już na 100% jest gotowa.

Nigdy nie dopuszczam ptasznikow po 10 wylince...... Moim zdaniem sa na to za mlode, ale kazdy robi jak chce...

no to masz samca pedofila jak taką młodą chce:-) ja równierz czekam aż moja boehmei przejdzie ok 2 wylinki i bedzie gotowa do rozrodu bo teraz jest po 10 i jest troszku mała.

Uprawnienia umieszczania postów