-
Aphonopelma bicoloratum
Witam
Chciałem zapytać o pajączka: Aphonopelma bicoloratum
Ci co go mają - jakie wrażenia z hodowli? (agresja, wymagania, itp)
I gdzie go można kupić i w jakich cenach?
-
Re: Aphonopelma bicoloratum
Kiedy kupilem swoja B. boehmei bylem przekonany, ze to jest A. bicoloratum.
Tak sa skubance do siebie podobne, ze tylko blizsza obserwacja pozwala je odroznic.
Kiedy zauwazylem, ze moje pajeczysko przy byle okazji "czesze" i nerwowo ucieka do kata, wiedzialem juz co to jest (chociaz pare osob rowniez mi pomoglo w identyfikacji - Awikularia i ... R.West)
Aphonopelme bicoloratum ma znajomy - jest duzo spokojniesza i troche bardziej ruchliwa od mojej "bohmejki" - moja potrafi dwa dni siedziec bez ruchu i (moze mi ktos nie uwiezyc) ANI razu nie udalo mi sie jej zaobserwowac przy lapaniu ofiary.
Wymagania ma mniej wiecej takie same.
Aha ... jest tak okolo 2-3 X drozsza!
-
Ja kupilem po 2 wylince za 40 zł 2-ga wylinka. W tej chwili jest 5. Spokojny pajaczek. Moim zdaniem jego "wada" jest to ze bardzo wolno rosnie. Moj Bicoloratum to niesamowity Mikrut. WIDZIalem te pajaczki po 2 wylince za 60 zł. Poczekaj do wiosny jak ktos hurtowo sprowadzi z Niemiec, bedzie ich wiecej na rynku.
-
taa jest dosyc spokojna tak jak kuba mowil bardzoooo wolno rosnie i jest dosc droga
-
a jezeli cos troszke o nim to wiem ze rosnie do jakis 7cm wysoka temperatura od 28-32 stopni natomiast w nocy 18-20 wilgotnosc 70-85 nie jest agresywny jad slaby nie wyczesuje wloskow z odwloka
-
-
eyy morda z tego co wiem to nie
-
Owszem, wyczesuje ale musialbys sie BAAAAARDZO starac, zeby A. bicoloratum sie wnerwila do tego stopnia, zeby cos wyczesala.
Tak samo moznaby powiedziec obserwujac np. moja G. rosea.
Cholernie agresywne bydle ale NIGDY nic nie wyczesala - od razu rzuca sie z ryjem
-
qrde ale dam glowe ze czytalem ze nie wyczesuje w opisach na terrarystyce.pl!! sprawdźcie sami jezeli tam sie mylą to sorki! heh
-
Roko -> A. bicoloratum wyczesuje wloski z odwloka
Uprawnienia umieszczania postów