Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: spinifery

spinifery

joł
    mam samice p.spinifery jest po 8 wylince. i moje pytanie : Czy moge jej dać mysz, jak tak to jaką wielką???????????????/ za odpowiedzi z gory dziękuje

Re: spinifery

wydaje mi się ze zamloda na mysz moe zarodek ale w tesz to bardzo wątpie!

to bardziej zalezy od wielkosci niz od wylinki, roznie rosna.

możesz dać jej noworodka mysiego(większy nie wchodzi w rachubę).. L8 bez trudu sobie z nim poradzi.. kędziorka L8 kumpla z dziką rozkoszą wszamała takiego właśnie noworodka... nie zdziw się jednak, gdy pająk zignoruje myszkę, a nawet będzie sie od niej trzymał zdala...

a przedewszystkim poco? nie zje ci i co z nią zrobisz a tu jest bardzo duze prawdopodobieństwo ja wole karmic duzymi swierszczami i to pajączkowi w zupełnosci wystarcza!
    pozdro

ja także... już raz popełniłem ten błąd, że przyniosłem do domu mysz.. murinus L9 nie chciał jej tknąć.. teraz karmię tylko świerszczami...

small
    Guest

DragoN16 napisał(a):

> mam samice p.spinifery jest po 8 wylince. (...)

IMHO warto wiedziec co sie ma... nie P. spinifer tylko to zapewne P. murinus 'usambara'.

Dajcie spokoj z tym usumbara, po pierwsze nawet jak sie juz upierasz ze spinifer = usumbara to nie trzeba tego non stop podkreslac, przeciez wiesz o co chodzi, to Twoje zdanie na ten temat, nie kazdy sie z tym zgadza wiec nie narzucajcie nikomu tego nazewnictwa.

propo postu roko jak nie zje myszy to dam gekonowi toke on nią nie pogardzi więc sie nie zmarnuje nom i o tą nazwe to jest spinifer http://www.e-animales.com/exoticos/f...dos&id_sel=476

small
    Guest

> Dajcie spokoj z tym usumbara, po pierwsze nawet jak sie juz
    > upierasz ze spinifer = usumbara to nie trzeba tego non stop
    > podkreslac

No wlasnie jestes kolejna osoba, ktora tego nie rozumie. To nie jest tak ze P. spinifer = P. murinus 'usambara'. Pajak, ktory do niedawna byl opisany jako P. spinifer to obecnie Eucratoscelus constrictus i moge sie zalozyc o wszystkie moje pajaki, ze DragoN16 nie ma tego gatunku, a to co zakupil jako P. spinifer to nic innego jak Pterinochilus murinus 'usambara'.

> (...) przeciez wiesz o co chodzi, to Twoje zdanie na ten
    > temat, nie kazdy sie z tym zgadza wiec nie narzucajcie nikomu
    > tego nazewnictwa.

Dobra w takim razie napisz mi kto sie z tym nie zgadza... ja nikomu nic nie narzucam pisze tylko jaka jest poprawna nazwa tego pajaka. Mozesz na niego rownie dobrze mowic B. smithi bo ta nazwa w przypadku tego ptasznika takze bedzie niepoprawna.

Uprawnienia umieszczania postów