-
Przekarmiony pająk??
Od niedawna mam kilkucentymetrową Geniculatę, w czasie karmienia daję jej 2 średnie świerszcze. Ona po prostu rzuca się na nie i w kącie je pożera. Następnego dnia znowu jej dałem dwa świerszcze i ... odbyło się dokładnie tak samo. W kolejny dzień .... to samo. Ona chyba je połyka w całości, bo nic po świerszczykach nie zostaje.
Czy pająk może zostać przekarmiony??
Ograniczyć jej pokarm, czy dawać tyle ile zje??
Temperatura w terrarium 24-27, a w nocy 21-22. Wilgotność około 50-80%
-
Re: Przekarmiony pająk??
Pajak nie zostanie przekarmiony. Jesli nie bedzie chciala jesc to poprostu sie na nie nie rzuci
Pozdrawiam
Nazar
-
jak juz ma kilka cm to rzuc jej gryzonia i bedziesz mial spokoj na tydzien
a co do przekarmienia pajakow to bylo juz z pińcet razy na forum
-
Sorrki, ale ja nowym człowiekiem w tym jestem Starałem się coś na ten temat znaleść, ale .... widocznie brakło mi cierpliwości
-
Kurde nastepny dajacy madre rady...
Cochin jesli Ty dajesz swoim kilku centymetrowym pajakom gryzonie to zycze powodzenia.
Kubuś nie sluchaj tego goscia nie dawaj gryzonia, owszem mozna to zrobic raz na jakis czas ale tylko dla doroslego pajaka, kiedy jest wystarczajaco duzy. Karm narazie swierszczami, ktore zreszta powinny byc glownym daniem pajaka. gryzonie mozna dac raz, 2 razy na rok, ale juz wiesz kiedy....
Ludzie jak ktos nie wie to niech nie odpowiada niedoswiadczonym.
-
A ja już zaczołem się rozglądać za jakimś gryzoniem.
-
Moja Geniculata jest teraz L 9 i jak wylinieje to rzucam jej gryzonia.Kazdy ma inne zdanie na temat karmienia myszami,ja swoim bede rzucal myszy jak juz bede mial pewnosc ze dadza sobie z nimi rade.Co do twojego pajaka to nie wiem po ktorej jest wyl,ale pewno nie jest wystarcajaco duzy.
-
Jeśli już wrzuć jej myszke i nie karm niczym więcej przynajmniej przez miesiąc! A tych świerszczy też nie dawaj za dużo, z tego co tu kiedyś czytałem pająka przekarmić się da....
-
... wiem, że ... nic nie wiem!!
Jak mi się skończy robactwo, to zrobię im tygodniową głodówkę, a jak zaczną już za mną wodzić ślepiami i oblizywać się to zapodam jakiegoś gryzonia.
A jak nic z tego nie będzie, to podrzucę jakąś łapkę na myszy, albo kota
-
Kilka cm? O! Tak! Dawaj jej gryzonia!!! Z pewnoscia mozesz wrzucic jej doroslego szczura. Tylko konsekwencje beda oplakane, i bynajmniej nie dla szczura.... A tak na serio to wstrzymaj sie z gryzoniem lepiej! Jeszcz zrobi krzywde pajakowi, jak sie bedzie bronil. Karm dalej tym co masz, swierszcze duze jej dajesz? Moze za male?
Uprawnienia umieszczania postów