-
Re: Alergia na pająki?
moja chromatopelma probowala wyczesac wloski jak bylo po 3 wyllince, ale to raczej byla prowizorka
smithi L5 od kumpla tez pocieral noga po odwloku, ale tez nic z tego
-
Pazur, skoro ty masz alergie a nie wysypalo cie w reakcji na wloski, to nie znaczy, ze nikt inny nie bedzie mial reakcji alergicznej po wyczesaniu.... Kazdy organizm reaguje inaczej....
-
albireo jesli rzeczywscie jestes silnie uczulony na ptaszniki to jest mozliwe ze dostaniesz reakcji alergicznej od samego przebywania w pomieszczeniu w ktorym sa pajaki tutaj nie licza sie tylko wyczesane wloski..
dla przykladu: znajoma uczulona na siersc swin morskich ma wypieki, zaczerwienie, katar, lzawianie itd gdy znajdzie sie juz kilkanascie metrow od bogu ducha winnego zwierzaka.
niesety nie slyszalem zeby gdzies w polsce mozna bylo zrobic sobie test czy jest sie uczulonym na ptasznika ( w lodzi , tam gdzie ja sie leczylem na pewno nie mieli takich bajerow). niestety najlepszym sposobem jest pozbycie sie pajakow na jakis miesiac-dwa i obserwowanie czy objawy miną. mozesz tez zrobic sobie testy na inne (bardziej prawdopodobne) alergeny- moze okaze sie ze to nie od pajakow.
zacznij lykac zyrtec lub allertec- pomaga na wiekszosc uczulen. dostepne w malych ilosciach w aptece bez recepty )
-
Ostatnio jak oberwałem włoskami od blondi to wcinałem wapno.Troche pomogło...przynajmniej tak nie swedzialo:]]].
-
Tak sie sklada, ze w Polsce testy alergiczne na dzialanie jadu tzw. egzotycznych bezkregowcow lub tez ewentualnie ich parzacych wloskow, nie sa dostepne. Chyba, ze w Gdyni w laboratoriach ds. chorob tropikalnych, ale pewien nie jestem.
-
Przecież jakby czesał włoski to by było widac łysine na odwłoku..czy nie??Moj kedzior L8 jeszcze ani razu nie wyczesal wloskuff(a probowalem go raz do tego naklonic).
-
U takich maluchow, wyczesanie wloskow praktycznie nie robi zadnej roznicy wizualnej, wiec czasem mozesz nawet nie widziec, ze wyczesal.
-
Kumpel ma Chromatopelme. Maluch (około 3 wyl). Ona czesze jak porąbana, czasem nawet na dwie nogi. No ale Chromatopelma po 3 wygląda jak vagans po 5.
Uprawnienia umieszczania postów