-
Alergia na pająki?
Mam ptaszniki kędzierzawe (L3) od niedawna - niecałe 2 miesiące, a od dłuższego czasu mam obiawy uczulenia - pokrzywki, różne odczyny alergiczne. Właśnie jestem na etapie poszukiwania, co moze byc tego przyczyną. Czy słyszał ktoś o uczuleniu na pająki? Pajak na pewno nie wyczesał bezpośrednio na mnie włosków. Czy gdyby wyczesał je gdzieś do pudełka, przestrzaszony pensetą podczas karmienia, zauważyłabym to? I zakładajac, że rzeczywiscie tak było, jak długo mogą się one unosić w powietrzu?
-
Re: Alergia na pająki?
Zdaje się że pająki po 3 wyl nie wyczesują jeszcze włosków parzących (ale ogę się mylić więc niech ktoś bardziej doświadczony to potwierdzi bądź zaprzeczy)
-
Nawet jesli wyczesal te wloski, to w powietrzu byloby ich bardzo malo, dlatego watpie, aby to bylo alergenem.
-
Dobraale jak jest z tym czesaniem , od ktoej wylinki czeszą ??
-
tez mi sie wydaje ze male nie "czesza sie". Moj kedziezawy L4 jeszcze tego nie robi... ale byc moze dlatego ze nie ma takiego powodu i jest mu ze mna dobrze...
-
Ja już widziałem u vagansa po 3-ciej, że coś próbował wyczesywać.
-
Tak wogóle to pająki moą zacząć wyczesywać włoski po szóstej. Jak próbóją wcześniej to pewnie nie wiedzą żę nic z tego ;-)
-
Ptaszniki wyczesuja wloski od maluchów. Podejrzewam, ze masz alergie na cos innego, bo nawet jezeli ptaszniki codziennie te wloski by sobie wyczesywaly, to i tak jest ich za malo...
-
Nigdy nie spotkałm się z tym chociaż jestem alergikiem. Choduje kędziorki i doświadczyłem że wiele razy wyczesywałł na mnie włoski i do tej pory nie mam na niego alergi więc to nie może być on. Nawet człowiek zdrowy ma te obiawy więc to napewno nie kędziorek.
-
moj vagans L3alboL4 juz wyczesuje wloski ale jeszcze nie swedziala mnie skora
Uprawnienia umieszczania postów