Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: ptasznik wenezuelski??!

Mieszany widok

ptasznik wenezuelski??!

chcialem sie zapytac posiadaczy ptasznika wenezuelskiego czy ich kiedys ukąsł czyto jest bolesne i czy sa jakies komplikacje.i czy terrra 50/40/60 by było dobre??i w jakiej cenie mozna takiego zakupic??

Re: ptasznik wenezuelski??!

Chodzi o p. irminię, tak? Ja kupiłem po 5 wylince za 50 zł, ale wiem, że można taniej. Takie terrarium będzie dobre dla dorosłego, chyba nie za duże...
    Nie słyszałem, żeby kogoś ukąsił.

www.ptaszniki.of.pl - irminia L4 po 40 zl /szt

_INVISIBLE_
    Guest

Terra jest torszku za duze, dla doroslego osobnika wystarczy 40-50 wys 30 szer i 30 dl.

mógłbyś dać trohe mniejsze terra 30x30x40 to byłby juz dla niego raj a w tak dużym terra to miałby niezłe bawienie z polowaniem gdyż pokarm miałby zbyt dużo miejsca na ucieczke i pająk by głodował dlatego niepolecam tak dużego terra

albopilosek
    Guest

Snuk- co ty gadasz.... pajak napewno by nie glodowal ..... pomysl jak one zyja w srodowisku naturalnym na otwartej przestrzeni...pajaki to dobrze przystosowani łowcy.... szczegolnie nadrzewne

ale w środowisku naturalnym na każym metrze kwadratowym żyją tysiące zwierzaków, a w terrarium pająk i świerszcz.

Atrax Robustus
    Guest

Kazdy, kto chowa pajaki nadrzewne, wie dobrze, jak one daja sobie rade z polowaniem. Zauwazylem, ze nawet male pajaczki mozna przenosic do dosc duzych pojemnikow, gdyz nie maja problemow z upolowaniem zdobyczy. Sa o wiele szybsze niz wiekszosc naziemnych.

albopilosek no dobrze że żyją tak w środowisku naturalnym ale to sie rózni od domowego terra a dźungli itp. pająk nieczuje sie najlepiej na dużej przstrzeni bywa agresywny, rozdrażniony a duże terra równiez nieułatwia mu zzadania złapania pokarmu z średnim terra pająk czuje sie najlepiej czyli takim mniejwięcej 30x30x30 to jest optymalne i nalepsze terra chyba że ktoś zechce zrobić duze terra i z ładnym wyposażeniem itd. ale działa na niekorzyść pająka bo jak wcześniej napisałem niejest to ten sam pająk co przedtem będzie on się cały czas ukrywał w swojej norce raczej nigdzie niebędzie spacerował ( jeśli można to tak ująć )

Atrax Robustus
    Guest

Jesli chodzi o srodowisko naturalne, to niestety jest ono o wiele bardziej nieprzyjazne dla ptasznikow, niz sztuczne. Przede wszystkim chodzi o przezywalnosc osobnikow z jednego kokonu i ich pozniejsze zycie.. drapiezniki itd.

Uprawnienia umieszczania postów