-
P.irminia
Czesc. W lato mam miec pierwszego ptasznika, ale chiclabym juz teraz ustalic jaki to ma byc ptasznik by dowiedziec sie o nim jak najwiedzej, Ostatnio pytalem sie czy moge miec a.metallica ale odradziliscie mi go a poleciliscie irminie. Czytajac opis irmini dowiedzialem sie jednak, ze moze byc nieco agresywny i szybko biegac i daleko skakac. Wiec czy moge miec p.irminie jako pierwszego ptasznika? Z gory dzieki za odp.
-
Re: P.irminia
A nie lepiej jakiegoś naziemnego ?
-
Ja jednak radze kupic jakiegos naziemnego ptaszora. Jakas brachypelme. Zdecydowanie latwiejsze w hodowli, nabierzesz wprawy i pozniej za nadrzewne sie wezmiesz. Takie moje skromne zdanie.
Pozdrawiam
Nazar
-
na początek kup najlepiej pajaczka naziemnego
i tak jak pisza wyzej najlepiej brachypelme
polecam Ci smithi ( ładny i bardzo spokojny )
-
Wiem czytalem duzo o smithi i wogule o bachypelmach ale w ostatnim moim poscie napisano mi ze nie nabiore wprawy w nadrzewnych majac naziemne. Nadrzewne bardziej mi sie podobaja, wogule jakos bardziej mnie do nich ciagnie. Poczytam sobie o nadrzewnych i naziemnych do czerwca i wtedy padnie decyzja. Dzieki
-
jeżeli juz z nadrzewnych to polecam własnie albo P. irminia albo P. cambridgei
IMHO lepsza P. irminia
-
Tylko troche sie boje bo jestem alergikiem - pylki traw, pylki drzew, zyto i wogule w dodatku baardzo nasilone sa te alergie
-
-
Tak, wlasnie caly czas o nich czytam, juz wiem gdzie postawie terra. Tylko czy jak dam mu galezie to terra to beda plesniec prawda, i nie wiem wlasnie co z tym zrobic bo kazda galaz jest ograniczna .
-
to nie dawaj galezi.
pajak sam zrobi sobie gniazdo i będzie ok
albo wczesniej wygotuj, wysusz i nie powinno sie nic stac
Uprawnienia umieszczania postów