Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Terraria - made by myself

Terraria - made by myself

Czy ktos z Was drodzy bywalcy super_forum sam zrobil terrarium (SZKLANE) dla pajaka? Ja tak. Wczoraj. Chcialbym sie podzielic uwagami... ak to wyszlo? Czy to dobry pomysl? Oszczednosc jest duza.

Re: Terraria - made by myself

Ja sobie zrobiłem terrarium ze zwykłego akwarium 30x30x30 a jako pokrywe dałem płytę drewnianią z otworami wentylacyjnymi. Wilgotność ok, temperatura idealna, wentylacja też dobra.

A widzisz... ja sklejalem sam wszystko. W Bocznej i tylnej scianie zrobilem siatke wentylacyjna z preforowanej pltyki aluminiowej. Wyglada zajebiscie. Nie moge sie doczekac kiedy przetestuje. Wymiary: 25X20X15 Nie za male??? Chyba nie, prawda?

To moze bys wsadzil tutaj fotke tego twojego cuda.

Od kilku lat kleimy sobie wlasne terraria... To nie jest znowu jakas wielka filozofia.... Terra dla ptasznikow sa male, gorzej z takimi dla. np. legwanow...

a czym kleiłeś ??? takim silikonem jak do akwarium, czy jakimś innym...??? i ile czasu Ci to zajęło ???

heh, a sam przycinałes szkło?

Hari, my tak.... A kleimy silikonem akwarystycznym.

a ja bym sie chetnie dowiedzial co i jak pokolei zrobiles napisz .......na maila + fotka

Ja nie keliłem, więc teoretycznie nie pownienem się na ten temat wypowiadać, jednak IMO to żadna wielka fizolofia ^_^ Co potrzebne? Szkło, silikon nietoksyczny (akwarystyczny), nożyk do szkła (AKA "diament"), deszczułka (ważne, żeby była prosta, bo będziemy od niej ciąć) i ogólnie jakiś skalpel/zyletka, żeby obciąc nadmiar silikonu po wyschniąciu naszego "tworu", no i jeszcze jakiś drobny papier ścierny, żeby ztępić brzegi szyb po wycięciu, bo inaczej się można nieźle skaleczyć. To chyba wszystko - instrukcji obsługi nie trzeba

Otaku

Uprawnienia umieszczania postów