-
noga :((((
kurnia, moja geniculata 6wyl, tuż przed wylinką straciła calutką noge. Sam nie wiem kiedy bo zobaczyłem kawałek nogi przez zasłoniete torfem wejście do kryjówki, wiec ją podniosłem i rzeczywiście- noga sobie leży (( sprawdziłem miejsce oderwania, wygląda na wporządku, nic nie cieknie (moze ciekło ale jak mówie nie wiem kiedy straciła noge). Kurcze zastanawiam sie czym uraz został spowodowany bo nie zagladałem odkąd zabarykadowała sie w kryjówce jakieś 2 tygodnie temu. Aha i jak wygląda sprawa regeneracji, czy ta nadchodząca wylinka juz naprawi noge?
-
Re: noga :((((
O ile się oritnuję noga powinna się całkowicie zregenerować po 2 wylinkach. Co do powosu straty kończyny to nie mam zielonego pojęcia
Otaku
-
2 wylinki to zamało żeby się cała noga zgregenorwała, 3 to bardziej możliwe, po 4 wylinkach powinna być już cała
-
Oho.... ja czytałem że 2 wystarczą, ale ustąpię bardziej doświadczonemu hodowcy^^
Otaku
-
nie uwarzam sie za bardziej doświadczonego, bo umnie żaden niestracił nogi, więc na swoich doświadczeniach tego nie stwierdzam, 2 wylinki wystarczyłyby u małych pajączków, po 6 wyl to już nie "mrówka":-)
-
Fakt - moja "hodowla" w 5/6 to właśnie takie mrówki, więc zapomniałem zmienić perspektywę i zdjąć kontakty
Otaku
-
2 wylinki zupełnie wystarczą. Po jednej wylince noga będzie chudsza od pozostałych, po drugiej będzie całkowicie normalna. Wiem to z własnego doświadczenia.
-
ja jednak wątpie żeby po jednej wylince wyrosła mu cała nowa noga a po następnej będzie taka jak kiedyś, według mnie to niemożliwe
-
Zgadza sie, zwykle 2 wylinki wystarcza. Po 1 noga odrasta, a po drugiej odzyskuje dawny wyglad.
Wazne, zeby pajak nie mial uszkodzen wewnetrznych. Konczyny to jeszcze pol biedy, chociaz przy krwotoku nie wolno tych obrazen bagatelizowac ;]
-
Czyli jednak prasa nie kłamie ^_^
Otaku
Uprawnienia umieszczania postów