Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: noga :((((

Re: noga :((((

Nokeg mylisz się. Po jednej wylince noga całkowicie odrasta, tylko jest chudsza od pozostałych. Po dwóch jest już zupełnie normalna. Nie pisz że to niemożliwe, skoro nie wiesz.

watkim razie, sory zwracam honor

itak niewierze:P

Atrax Robustus
    Guest

I obys nigdy nie mial okazji sie przekonywac, ze to prawda.

BakuBak
    Guest

nie wiem jak jest u młodych ale u mojej slbopiloski jak miała 5 lat to noga odrastała przez 3 lata :]

stym rze była sprawna praktycznie juz od razu tylko taka krutka :] ale wpełni ruchawa

Posiadam samca P.canceridesa po 9 wylince. Kiedy go kupowałem, był po 7 wylince. Niestety dotarł do mnie ze złamaną kończyną (Poczta Polska sux), więc byłem zmuszony mu ją amputować. Po 1 wylince, którą u mnie przeszedł, kończyna została w całości zregenerowana, z tym, że była krótsza i chudsza od pozostałych. Po kolejnej wylince zupełnie już nie widać, że jeszcze niedawno pająk nie miał nogi. Zregenerowana kończyna niczym nie różni się (przynajmniej dla mojego, niewprawnego jeszcze oka;-) od pozostałych.
    Tyle ode mnie nt. regeneracji pająków większych, niż po 6 wylince. Bynajmniej nie twierdzę , że jest to jakaś prawidłowość, nie miałem też innych takich przypadków w mojej hodowli, ani też nie słyszałem o nich wśród znajomych. Niemniej jednak pozostaje faktem, że kończyna została całkowicie zregenerowana już po 2 wylinkach, i to u dość pokaźnych rozmiarów pająka. Nie wiem, jak jest z regeneracją u innych gatunków... Wydaje mi się, że wszystko zależy (jak zawsze zresztą;-) od warunków, w jakich zwierzę jest trzymane.

zwykle odnoze pajaka regeneruje sie w ciagu 2/3 wylinek wiec to norma ;>

Skoro już ustaliliśmy, że odnóże pająka (i to praktycznie w każdym wieku) regeneruje się po 2 góra 3 wylinkach to nie widzę sensu dalszej dyskusji - pora zamknąć ten temat :P

Otaku

Mort_80 a będziesz sprzedawał może tego samczyka tak koło maja jeśli tak o za ile

Czy będę sprzedawał.....hmmmmmmm......chętniej kupiłbym samicę :-D. Byćmoże go sprzedam, albo się na coś zamienię. Termin zależy od tego, kiedy pająk dojrzeje płciowo.

mam samiczkę cancerides i tak licze ze koło maja będzie miała wylinkę ale wole szukać jóż bo potem może być za puzno a po tej wylince będzie na 100% dorosła bo przerośnie dorosłą rozea jak coś to będę pytał o stan twojego samczyka

Uprawnienia umieszczania postów