-
Czy wylinka wyodrębniająca...
Cześć
Czy wylinka wyodrębniająca dymorfizm płciowy (chodzi o samca) jest ostatnią wylinką pająka. Posiadam właśnie takiego samca z gatunku Lasidora Parahybana.W związku z tym pytanko,jeśli tak, to ile pozostaje mu czasu do tzw. zejścia. Chodzi mi konkretnie o ten gatunek.Z chęcią nawiążę kontakt z terrarystą posiadającym ten gatunek,najchętniej z Lublina lub okolic.
-
Re: Czy wylinka wyodrębniająca...
Tak, jest to ostatnia wylinka w jego życiu.
Ile mu zostało... zależy od warunków.
Coś kolo roku może półtora.
-
no ostatnia......chyba mu zostaje od 1-2 wiosenek...moj murinus jest juz pol roku po ostatniej i po 2 miesiacach nie robienia niczego teraz przezywa druga mlodosc
-
No cóż tak myślałem, w związku z tym nasuwają mi się kolejne pytanka, kiedy mogę się spodziewać,że napełni swoje zbiorniczki, i czy od tego momentu dalej pająki pobierają pokarm,czy może robią sobie post do kopulacji,oraz czy zgromadzony przez samca materiał genetyczny nie traci na wartości z czasem, więc czy mogę zwlekać z dopuszczeniem go do kopulacji, czy też mam szukać partnerki na gwałt.
-
juz ma pewnie napełnione : ]
czy traci z czasem to nie wiadomo , napewno swierszy jest lepszy :] , jedzą normalnie :]
Uprawnienia umieszczania postów