Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Przeprowadzka

Atrax Robustus
    Guest

Re: Przeprowadzka

A ja kiedys odwrocilem denkiem pudelko z Hysterocratesem. Pajak byl na samym dnie i mial umocnione korytarze, ale podloze szybko oderwalo sie od scian terrarium i pajakowi nic sie nie stalo i dosc szybko go przenioslem. Ten sposob jest troche niebezpieczny i jest dobry, kiedy wiem na 100%, ze pajak siedzi na dnie.

Nigdy nie wyciągałem tak pająka, ale mam dwie metody:

- "na studnię" - wkop jakiś pojemnik w ziemię i na dnie umieść jedzonko. Pajączek chcący zdobyć pożywienie wpadnie do "studzienki” i wtedy go mamy (jak szybko przykryjemy pojemnik )

- "na leżaczka" - jeżeli pająk nie chce wpaść do studzienki to pojemnik kładziemy w pozycji horyzontalnej z przygotowanym jedzonkiem - w miarę nieruchomym - i czekamy aż pajączek wejdzie do pojemniczka. Oczywiście również należy wykazać się refleksem i go tam zablokować jakąś pokryweczką.

Obydwie metody są mało inwazyjne, ale wymagają cierpliwości

Atrax Robustus
    Guest

To jest niestety niewykonywalne, jesli chodzi o moja lividum. Juz ja probowalem wywabiac z norki, ale nic z tego. Ten pajak atakuje dopiero wtedy, gdy pokarm sam mu sie pcha na szczekoczulki. Jeszcze sie nie zdarzylo, zeby pochwycil cos sam :]
    Ten pajak nawet w nocy rzadko gdzie sie rusza poza obreb kryjowki. Wiem, bo rzadko kiedy spie w nocy i mam czas go obserwowac i praktycznie 0 reakcji ...
    Dopiero od wczoraj zaczal przemeblowywac mieszkanko i poszerzac kryjowke :]

Frodo co do wyciągania rękami moja albopilosum atakuje nawet pęsetę a jak tam łapę wsadzie aałłŁŁŁAAA za to jak jej dam żarcie to je łapie i wieje do nory albo czeka aż samo jej tam wejdzie

Uprawnienia umieszczania postów