-
Re: wylinki jedna po drugiej
małe pajączki czesciej linieją
myśle ze wlasnie lamuszki L2 np przy obfitym karmieniu i wysokiej temp mpga liniec np z L2 na L3 lub L3 na L4 w 2 tyg.
jak sie myle to sorki - ale wydaje mi sie ze to co napisalem wyzej jest mozliwe
-
No nie wiem. Jeszcze nie miałem przypadku, żeby pająk wyliniał szybciej niż po miesiącu, a warunki mają moje pająki bardzo dobre i żarcia pod dostatkiem. Średnia u maluchów to 1,5 - 2 miesiące.
-
było gdzieś na forum o tym ze ptasznik ( nie pamietam ktora wyl. ale spory osobnik ) przeszedl wylinke po 1,5 m-cach od ostatniej
ale to jest mozliwe w 100%
-
przeciez ten pajak jeszcze nie przeszedl wylinki po 1,5 tyg... moze przestal jesc i sie zakopie na 2 tyg- i to jest bardziej mozliwe niz ze wylinieje lada dzien...
-
Mozliwe ze wylinieje po 2 tyg od poprzedniej wylinki tak samo jak mozliwe jest ,ze maly pajak nie linieje 2 miesiace.
Jimbo- to ,ze u ciebie nie linieja tak czesto to nie znaczy ze jest to niemozliwe.
Moj Ceratogyrus byl L5 i na L6 wylinial po 23 dniach a z L6 na L7 po 26 dniach.
-
Dokladnie, zgadzam sie z FRODO . Podam na przyklad taki przyklad: wylinki mojej A. bicoloratum:
2 - po 2 miesiacach,
3 - po 2,5 miesiaca;
4 - po 3 miesiacach;
5 - po 1,5 miesiaca.
Wszystko zalezy i od osobnika i od warunkow...... Niby im starsza tym rzadsza powinna byc wylinka, a tu siurpryza .
-
Hmm, nareszczie.
Rzeczywiscie tak jak pisaliscie, pająk zaczął przygotowywać się do wylinki po 1,5 tygodniu a następnie zakopał się.
Wylinkę przeszedł dopiero wczoraj, czyli - po 3,5 tygodniach. Też chyba trochę za szybko, szczególnie, że, co muszę z przykrością stwierdzić, nie ma najlepszych warunków. W dzień ok 25 stopni, natomiast w nocy zdarzało się, że temperatura spadała w okolice 18 stopni (ciągłe awarie prądu).
Uprawnienia umieszczania postów