-
domek dla pajączka
troszke szukałem w archiwum ale niewiele znalazłem na ten temat.
Czy ktoś ma może zrobiony własnoręcznie domek dla swojego pajączka z modeliny ???
jakos odstrasza mnie jak czytam ze domki z polowki kokosa pleśnieją
polowka doniczki w sumie ok ale taka za "zwyczajna" ( brzydka )
z chęcią bym "ulepił" jakiś fajny domek z modeliny ?
ma ktoś moze takowy - pleśnieje czy nie ?
a moze ktoś posiada jakieś zdjęcia takich wlasnorobek z modeliny ?
-
Re: domek dla pajączka
Modelina raczej nie splesnieje.
A nie mozna kupic czegos z ceramiki?
-
Albo kore debu korkowego? Mam ja w terrariach jako kryjowki i bardzo dobrze sie sprawuje. Jakby ktos byl zainteresowany, to bede ja miala na gieldzie w Swietochlowicach.
-
wydaje mi sie ze jesli bys dobrze wysuszy i wypranzyl w piekarniku ten kokos to by nie plesnial ja sam mialem taki u mojej blondi i nie plesnial
-
Nie splesnieje napewno. Atrax, a po co kupowac jak mozna zrobic, troszke inwencji, napewno bardziej Ci sie bedzie podobalo jak sam zrobisz, powodzenia.
-
czesc
Awikulario w jakiej cenie ?? :P
-
-
-
wygotowałem w soli
poźniej dobrze wyplukałem
i na koniec wysuszyłem
ale nie chce kokosa bo :
wszyscy mi mowia ze przesadzam w wilgotnością - a ja jak widze suchy torf to sie boje o pajaczka i praktycznie zawsze mam wilgoć " przesadzoną" u moich pajaczków
2ga sprawa to czesto sprawdzam czy nic nie pleśnieje w terra a jak moja geniculatka troche podrośnie i włoże ja do terra ( narazie jest w pudełku +/- o srednicy i wysokości 10cm ) to bede sie bał łapska wsadzać bo troche agresywna jest a jak bede miał zamiast kokosa cośz modeliny to bedzie mniejsze prawdopodobieństwo pleśni = nie bede musiał wsadzać łap ( jak moja geniculatka siadzie na scianie i widze jej 2 "kły" to az mnie ciarki przechodza jak pomysle co by było jakby mnie ukąsiła :
http://polhost.pl/~wojtas/Dsc00003.jpg
-
Awikulario moze Atrax sie zlituje i nas nie wywali :P przyjade na 10000000% i zobacze )) w końcu to pare km odemnie )
Uprawnienia umieszczania postów