Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Jaki to ptasznik - podobny do - Acanthoscurria chacoana -

Re: Jaki to ptasznik - podobny do - Acanthoscurria chacoana -

Jimbo czego sie czepiasz?
    Frodo juz znormalnial nie odpowiada na kazdego posta jaki sie pojawi w swoj oryginalny sposob, czasem sie jakiegos czepnie, ale jesli Ci nie pasuje olewaj (jak wiekszosc), a nie rob z tego wielkiej roznowy i osobnego watka w rozmowie :P
    bo jakbys nie zauwazyl to Frodo swoje wie i powiedziec potrafi pomoc jesli sie komus chce wczytywac dokladnie..
    sa jednak tacy co widza same uszczypliwe uwagi nie zauwazaja tego ze to jednak czasem ma jakis sens..

blah i wyszlo ze bronie Frodo, choc on sam potrafi to lepiej za siebie zrobic :P

> a tak na serio to daj se wz yle chlopaku i poczekaj jeszcze troche zobaczysz co sobie trzymasz

Kolego robson jakbys byl laskaw czytac uwaznie temat to wiedzialbys ze ja tego w domu nie trzymam, tylko dostalem do sklepu w ktorym pracuje, kierownik nie wie co kupil, ja tez pierwszy raz spotkalem sie z takim pajakiem i chcialem sie dowiedziec jakie sa podobne do mojego opisu ptaszniki coby sobie porownac, czekac juz raczej nie ma na co bo pajak jest po ok 5/6 wyl. Pojutrze bedzie zdjecie!

>Moze to Lasiodora klugi, a moze B. vagans. Czasami pajaki sa trzymane bez zadnych kryjowek pod zarowka i rudzieja. Po wylince wracaja do swojej naturalnej barwy.

dzieki, wyglada na to ze jest to L. klugi - nie ma opisu na terrarystyka.com.pl ani tutaj - moze ktos ma link do stronki gdzie bylby opis tego pajaczka, a konkretnie czy jest agresywny, jak grozne jest ukaszenie i takie tam - moze byc anglojezyczna !

Alice juz skorzystalem z www.google.com (grafika) , zreszta korzystam czesto bo na terrarium nie laduja mi sie foty , teraz tylko potrzebny opis, tekstowy - choc pewnie jezeli chodzi o jad to nie rozni sie zbytnio od innych pajakow z gat. Lasiodora, pozostaje sprawa agresywnosci

sorka zle przeczytalam juz nawet sie nie poprawialam hehehe
    z ciekawosci zaczelam grzebac, anglojezycznych jest malo, wrecz nie pisza o klugi ze tak powiem, albo google cos dzisiaj slabo szukalo [lol]
    z tego co udalo mi sie znalezc to praktycznie druga parahybana, rosnie do 24 cm, jeszcze pobiegam bo innych stronkach gdzie czasem idzie strzepki informacji rowniez wyciagnac
    typu
    agressive: yes or not w wielu jezykach wyglada na tyle podobnie ze idzie sie kapnac..
    cos widzialam na hiszpansko jezycznych stronach wiec tam pogrzebie napewno jak cos znajde nim dostaniesz konkret info stad to dam znac

pozdro

no to kolego jak skombinuejsz fotke to pogadamy

Re: Jaki to ptasznik - podobny do - Acanthoscurria chacoana

Mogles powiedziec jak ostatnio bylem to bysmy cos popstrykali ;P masz tam dobre oswietlenie to by niezle wyszlo.

Pozdr.

Z gory sorry za zla jakosc zdjec ale mam tak badziewny aparat ze efekty dopiero moge zobaczyc w domu, moze jednak komus sie uda zauwazyc jakis szczegol charakterystyczny dla danego osobnika
    http://tvtom.pl/thr/ptasior.jpg

To może być Brachypelma Angustum, ale niech się wypowiedzą bardziej obeznani.

Uprawnienia umieszczania postów