Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Jaki to ptasznik - podobny do - Acanthoscurria chacoana -

Jaki to ptasznik - podobny do - Acanthoscurria chacoana -

Mam problem, dostalismy wczoraj do sklepu dwa ptaszniki - obecnie sa podpisane B.Vagans ale mi to nie wyglada na Vagans'a z jednego powodu - sam pajak nie jest czarny, lecz taki jakby brazowy - tak jak napisalem w temacie, podobny jest do Acanthoscurria chacoana ale nie ma tych jasnych paskow na odnozach, zna ktos moze jeszcze jakies ptaszniki ktore mialyby czerwonkawe wloski na odwloku - jezeli to cos pomoze to powiem ze nie sa drogie (stad tez poczatkowo moje podejrzenie o vagans'a ) - u nas drozsza jest "mlodsza" A.geniculata. W sumie to szef powinien wiedziec co kupil, ale jak uslyszalem ze geniculata to "smithi bialokolanowy" to wolalem sam poszukac informacji! Jutro postaram sie zrobic zdjecie, ale moj kamero/aparat nie jest najlepszej jakosci wiec nie robcie sobie wielkich nadzieji .
    Z gory dzieki za wszelkie sugestie!

walter
    Guest

Re: Jaki to ptasznik - podobny do - Acanthoscurria chacoana -

Z Twojego opisu:
    "bardziej brazowy, niz czarny" ...
    "czerwonawe wloski na odwloku" ...
    "podobny do Acanthoscurria chacoana ale nie ma tych jasnych paskow na odnozach" ... pasowaloby mi Nhandu carapoensis.
    Tylko jedna rzecz by sie nie zgadzala - Nhandu nie sa tanie ...

Moze to Lasiodora klugi, a moze B. vagans. Czasami pajaki sa trzymane bez zadnych kryjowek pod zarowka i rudzieja. Po wylince wracaja do swojej naturalnej barwy.

A może po prostu Grammostola Rosea. Jest brązowy, jest tani, nie ma białych pasków i trochę przypomina Acanthoscurria chacoana.

A moze to...a moze to.....a moze to.......a moze toooo..............a moze i jeszcze tamto........a nie to chyba to..........albo zaczekaj to napewno to...........Bez komentarza.

Frodo - dlaczego ty jesteś taki upierdliwy ? Zmień se xywę na "Gollum", bardziej ci pasuje.

Jimbo ale to tak jest... jak Frodo powiedzial....

a tak na serio to daj se wz yle chlopaku i poczekaj jeszcze troche zobaczysz co sobie trzymasz

Ano i cala odpowiedz na zadane pytanie.Mozna zamknac watek.

Jak zmienisz ksywe na "SZAMBO" to zmienie.

Hehe dowcipniś z ciebie widzę. Ale zastanawiam się tak czasami, po co ty odwiedzasz to forum ? Ani nie chcesz się niczego dowiedzieć, ani nie chcesz nikomu w niczym pomóc. Wyżywasz się tylko, a przecież jest tyle lepszych sposobów leczenia komleksów.

Odwiedzam bo lubie.
    Jak czegos nie wiem to dowiaduje sie czytajac czyjes posty.
    Jak jest pytanie na , ktore da sie odpowiedziec na forum i znam odpowiedz to odpowiadam(pomagam).
    Wszystko.

Uprawnienia umieszczania postów