Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: reakcje pajaków na lekkie dmuchanie

Re: reakcje pajaków na lekkie dmuchanie

Za to u mnie zaden z pozostawionych pajakow nie zostal w pudelku. Miales szczescie .

Ano miałem i to dużo, ale strachu sie najadłem

Ciekawość świata było w cudzysłowiu, sens jest taki, że prymitywne zwierze nie powinno szukać nowego siedliska, jeśli żyje w warunkach bardzo dobrze symulujących naturalne. Instynkt podpowiada mu chyba, że lepiej siedzieć w cieple tam gdzie jest dostatek pokarmu, no chyba że to samiec-koczownik szukający samicy, ale samice wydaje mi się będą siedzieć na miejscu jeśli niczego im nie brakuje, zajmują niewielki teren, jak w naturze, budują gniazdo itd.

apropos prób ucieczki i ciekawości śiata... wiem że anolisy nie są pojąkami ale raz uciekła mi jedna z samiczek i znalazłem ją, gdy usilnie próbowała dostać się spowrotem do swojego domku. mam wielki pokój, więc miała różne możliwości... mimo to została przy chacie swojej :P

Heh, bo wszędzie dobrze ale w domciu najlepiej

walter
    Guest

Instynkt instynktem, ciepelko domowe tez jest niezle ale ... i tak twierdze, ze na 10 pozostawionych na noc otwartych terrariow 10 bedzie rano ... PUSTE!
    Moze sie zalozymy i zrobimy taki eksperyment???

Ja jestem przekonany, że moja Blondi by nie wyszła. Siedzi od jakiegoś czasu zamelinowana, zapajęczynowana w norze i ani myśli wychodzić. Smithi też nie jest skory do eskapad i raczej by nie wyszedł, jakbym go zostawił otwartego, ale zawsze jakieś ryzyko istnieje więc wolę nie ryzykować. Pozostałe moje raczej by opuściły w nocy lokal .

apropo pozostawania ptaszników w jednym miejscu chciałem dopowiedziec że raz było tak że zwiał P. murinus (10 wylinka) niebyło go prawie miesiąc aż się znalazł w swoim gnieździe około metr nad ziemią pomiedzy szafką a ścianą zrobił sobie duże gniazdo z pajęczyny i tam siedział.... co niezmienia faktu że wywendrował z terrarium źle zamknietego klej puscił i w nocy prawdopodobnie magnez odpadł uciekająć pozostawiał ślad w postaci pajęczyny który się potem urwał....

Pozdrawiam
    Serpent

Sssssss.... Murinus 10 wylinka... Jakby mi taki uciekł to bym już nie spał w swoim mieszkaniu.

Moja geniculata ma tak zbudowane terrarium ze w duzym 30x30x30 jest mniejsze pudelko 10x20 i to pudelko praktycznie nie ma pokrywki, a pajaka raz tylko widzialem jak siedzial na zewnątrz tego pudełka ale kiedy odsunełem klape odrazu myknął do tego mniejszego. A więc nie sądzę żeby mu sie chciało uciekać

A co do reakcji na dmuchanie to różnie bywa najczęściej poprostu się odsuwa.

Uprawnienia umieszczania postów