-
reakcje pajaków na lekkie dmuchanie
dzisiaj się troszke zdziwiłem
piniewaz jak dmuchnąłem lekko w dzurke w pojemniku ( z odległości ok 10 cm ) w ktorym 3ymam pajączka ( http://polhost.pl/~wojtas/untitled.jpg ) to pajak od razu podleciał do niej i dziwnie sie zachowywał ( non stop poruszął sie troszke w lewo w prawo w gore i dół ) po sciance w okolicach tej dziurki jakby lubił lekki podmuch powietrza...
zdziwiłem się poniewaz kiedy dmuchałem wcześniej po otwarciu na pajaka w celu sprawdzenai czy żyje ( bo nie zawsze po otworzeniu pojemnika - np podczas karmienia - sie ruszał ) sqrczał się jakby było mu zimno ( ogolnie sprawiał wrażenie niezadowolonego z powodu tego ze się na niego lekko dmucha).
czy wasze pajączki też się tak zachowują jak lekko dmuchniecie w otworek w pojemniku ???
ps. dzisiaj kupłem ksiazke P.Cieslaka "Pająki Ptaszniki" - dobrze zrobiłem czy wywaliłem kase w błoto ??? ( gdzieś coś czytałem ze jakieś błędy ma ??? ) Ogolnie to kupiłem ją aby poszerzyć swoja wiedze o pajączkach
-
Re: reakcje pajaków na lekkie dmuchanie
ogolnie xiazke warto bylo kupic np mnie jak nie mialam neta i skad czerpac wiedzy o pajaczkach... i dla mnie byla i bedzie wartosciowa bo gdyby nei ona ciagle myslalabym ze ptaszniki sa 2.. kedzior i smithi [lol] i ze oba sa niesamowicie jadowite
a dla ludzi co juz tu sa i maja wiedze zwana internet... chyba sie przyda na nudne wieczory :P ot tyle moja wlasna opinia..
co do dmuchania reakcie sa roznawe... od biegania w kolko na powierzchni (crawshayi) co utwierdza mnie w przekonaniu ze on troche glupi jest i sprawia wrazenie jakby uciekal kilometry od norki do chamskiego nie przejmowania sie dmuchaniem - kedzior :] poprzez zdupcanie gdzie pieprz rosnie...
reakcja Twojego jest bynajmniej ciekawa
-
Oj Alece kobieta i takie slowa??? Wstydz sie
-
Oj Alice kobieta i takie slowa... Wstydz sie
-
mogłeś poprosić, to ktoś podałby Ci link do tej książki w pdf-ie ja ogólnie się z niej nic nowego nie dowiedziałem(wcześniej wszystkiego nauczyli mnie koledzy forumowicze)... co do dmuchania to różnie bywa..
-
-
...hhm ,co do dmuchania ....nie dmucham na pajaczki , po co je denerwowac ,za rok napiszesz posta ze masz bardzo agresywnego pajączka , czasami bywa że pajączek wyczesuje włoski ,które zalegaja w różnych miejscach -podłoże ,ścianki pojemniczka ,...... nic przyjemnego jak przez dwa tygodnie oko łzawi i piecze .
-
co ja takiego powiedzialam?
poza tym heh ja nie jestem normalna kobieta :P
ale musialbys poznac moje znajome jesli Ty znalazles
cos gdzie ja nic nie widze to przy nich oklaply by Ci pletwy
-
Reakcje na dmuchanie w przypadku moich pajakow:
geniculata : agresja
albopilosum : strach
vagans #1 : strach (az sie kurzy, choc mokro)
vagans #2 : olew
vagans #3 : strach
murinus : nie chce mi sie do tych traumatycznych przezyc wracac )))
-
A moja irminia jest płochliwa, chowa sie przy każdej okazji, chyba że czuje żarcie, to się fatyguje i pokazuje "w progu" gniazda
Uprawnienia umieszczania postów