Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: reakcje pajaków na lekkie dmuchanie

walter
    Guest

Re: reakcje pajaków na lekkie dmuchanie

non stop poruszął sie troszke w lewo w prawo w gore i dół ) po sciance w okolicach tej dziurki jakby lubił lekki podmuch powietrza...
    Ja bym powiedzial, ze nie tyle lubi podmuch powietrza z dziurki, ile ... sama dziurke.
    Najwyrazniej jest na tyle rozgarniety, ze wie, ktoredy najlepiej dac noge.
    Wszystkie nasze ukochane pupilki, pieszczoszki itd. oprocz nazarcia sie i rozmnozenia maja jeszcze jeden zyciowy cel ... UCIEC - najlepiej jak najdalej od kochanego wlasciciela!!!

Mój mały smithi wyl.4 spitala jak sie sie lekko dmuchnie...co do książki P.Cieślaka- jako Intro dla początkujących to mysle ze sie nadaje.Jednak zawsze mozesz sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy od ludzi z forum , ktorzy zajmuja sie pajakami dluzej od nas i z cala pewnoscia podzielą sie jakas wazna rada czy spostrzezeniem
    Pozdro to all
    Masa

Może nie wszystkie, jak pająk ma warunki bliskie naturalnym (oczywiście nie w takim pudełeczku), ma gdzie zbudować gniazdo, nie jest niepokojony i ma co jeść to chyba nie myśli o ucieczce, jeśli ma "jak w domu"

moje pajonki na podmuch uciekaja...podajcie linka do tego pdf'a

Bachus, to zostaw takiego "udomowionego" pajaka na noc bez pokrywki w pudelku. Gwarantuje, ze rano go tam nie bedzie...

Nie chodziło mi o pudełko ale duże, wygodne terra z kupą ziemi, roślinkami i innymi kryjówkami. Nie mówię, że nie ucieknie, ale w takim otoczeniu jeśli pająk czuje się bezpiecznie to ucieczka byłaby chyba bardziej przejawem "ciekawości świata" niż szukaniem lepszego domu.

Posiadam samca Phormictopusa canceridesa. Przy nawet lekkim chuchnięciu pająk SKACZE. W ogóle jest strasznie nadpobudliwy :-)))))))))) Przy najlżejszym dotknięciu pęsetą odnóża od razu się "stawia" :-))))))

Bachus, o takich rzeczach przy ptasznikach nie moze byc mowy... Ciekawosc swiata.... Pajaki maja na to za prymitywny mozg i nic na to nie poradzimy. Ale wiadomo ze wlasciciele zwierzat przypisuja im rozmaite cechy, ktore tylko oni widza. Tak bylo, jest i bedzie...

Bachus, to zostaw takiego "udomowionego" pajaka na noc bez pokrywki w pudelku. Gwarantuje, ze rano go tam nie bedzie...
    Ja jak uczyłem się do 3 w nocy i przed pojsciem spac karmilem smithi zostawilem otwarte na osciez terrarium, rano jak to zobaczylem to od razu cały mokry a ona siedziała przy otwartych dzwiczkach jak gdyby nigdy nic.

Uprawnienia umieszczania postów