Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Czy A.metallica nadaje sie dla poczatkujacego?

Re: Czy A.metallica nadaje sie dla poczatkujacego?

Ale rozwińmy temat agresywności Irmini bo szczerze powiedziawszy to wachałem się midzy P. cambridgei a Irminia i wybrałem tę drugą m. in. bo myślałem że jest łagodniejsza :|

No to ja spotkałem sie z opiniami że Irminia jest bardziej agresywna od cambridgei i tyle, cambridgei jeszzce niemam ale juz niedługo to porównam ,ale moj osobnik irmini jest chyba wersją agressiv bo jak juz mowilem murinus w tym samym wieku był aniołkiem a im starszy to łagodniejszy.

Na moje 5 P. irminia bardzo agresywna jest jedna, najstarsza. Reszta normalna.

ja hodowałem irminie z przekonaniem że jest bardzo łagodna, co prawda widziałem ją trzy razy (jak ją dostałem, raz jak raczyła wyjść coś zjeść i jak ją wysyłałem) chyba była normalna, niemoge tego stwierdzić bo nie miałem z nią kontaktu. Cambridgei był raczej płochliwy niż agresywny

Atrax Robustus
    Guest

Agresywnosc jest bardziej cecha osobnicza, anizeli gatunkowa. Co do Psalmopeusow, to opinie sa podzielone i nie ma sensu wysnuwac jakichkolwiek wnioskow po analizie tak bardzo zroznicowanych zachowan u tych ptasznikow (jedne sa lagodne, inne bardzo agresywne).

Hehe... ciekawa dyskucja - mi też się przysłużyła bo wiedzę o hodowli i zachowaniach ptaszników nadrzewnych mam niewielką, a chciałem sobie niedługo pajączka należącego do w/w grupy kupić. Thx za rady.... jak już mówiłem ciakwa dyskusja.

Otaku

mojim pierwszym pajakiem byla a.metalika i jakos spbie poradzilem

Uprawnienia umieszczania postów