-
Re: Czy A.metallica nadaje sie dla poczatkujacego?
Zacznij od klasycznego smithi albo albopilosa , a jak tak ciągnie Cię do nadrzewnych to kup Irminie >> zdaje sie , że jest mniej agresywna od Cambridgei a przy tym prawdziwe z niej cudo na 8 odnóżach. Tylko pamiętaj że nadrzewna mają ładnego speeda , ale spoko jak będziesz ostrożny to powinieneś sobie poradzić ;]
-
TheMetal napisał(a):
>> zdaje sie , że jest mniej agresywna od Cambridgei
z tego co wiem P. irminia jest wlasnie nieco bardziej agresywniejsza od P. cambridgei - ale jak zawsze wszystko zalezy od charateru danego osobnika
-
hym możliwe moja Irminia to aniołek , a swoją wiedzę na temat P. Cambridgei czerpałem z opisów np terrarium.com.pl (opis właśnie tego gatunku) :
"Gatunek szybki i agresywny, nie posiadający mocnego jadu" ,
a Irminia ma tylko że "Nie zanotowano przypadku ukąszenia" ale fakt wszystko zależy od osobnika
-
To po pierwsze moja irminia jest szatanem w pajączej chitynce. A z tym że nie zanotowano zadnego ukąszenia to mozna to zmienic, mnie ukąsiła ale jest na szczescie po 2wyl
-
??? słyszałem że pajączki po 2 wyl nie kąsają tylko pozoruja ukąszenie przez uderzenie odnóżami , ktoś tak napisał na forum jakiś czas temu
-
-
Bzdura że mnie ukąsił czy bzdura że pozorują ukąszenie?? Moze mi sie zdawało ale mam czerwone kropki na rece w miejscach gdzie pająk jak mi sie zdaje kasał.
A co do pozorowania to każdy nawet dorosły pająk w obronie moze pozorowac atak, pierwsze "ukaszenie" jest to uderzenie przednimi odnozami a jak nie pomoze to wtedy w ruch ida kły jadowe. Ale powtarzam MOZE byc pozorowane lecz nie musi.
-
Bzdura, ze male pozoruja a nie atakuja. To niby jak mialyby zdobywac pokarm? Przez pozorowanie ataku? W przyrodzie nikt mlodym nie podaje pokarmu z odcietym lbem...
-
Nie mówiłem o zdoywaniu pokarmu tylko o ataku w obronie (heh ale to brzmi) bo przecież na ten temat zeszła rozmowa ...
-
Podobnie. Czesc pajakow pozoruje uderzajac lapami (robia to i dorosle i mlode) czesc sie nie zastanawia, tylko dziabie. Ale dotyczy to calego przedzialu wiekowego ptasznikow, ze tak powiem... A nie tylko maluchow.
Uprawnienia umieszczania postów