-
Jaki to pajak? (mial byc smithi :) )
Nie mam niestety fotki ale opisze w miare szczegolowo: jest jasnobrazowy, ma czarna plamke na odwloku, nie ma na nim raczej wloskow, polowe torfu w pojemniczku na mocz wykopal i teraz ma pol na pol, jest bardzo "zywy" , mi to wyglada na Citharischius crawshayi - tym bardziej ze Tomek G u ktorego zamawialem ptaszniki akurat mial tez ten gat. w sprzedazy! Chcialbym sie bardzo dowiedziec co mam w domu bo poki co nie planowalem hodowac ptasznikow z mocniejszym jadem i agresywnych
-
Re: Jaki to pajak? (mial byc smithi :) )
na 99,( % mas to co zamówiłeś :] nie sądze zeby sie Tomek G pomylił ... :P
-
hmm, ale mam podobnych rozmiarow smith'aski i wogole nie wygladaja tak jak ten jeden pan! - maja wloski, maja juz ubarwienie troszke inne
-
kurde dlaczego tu nie ma edit?
chcialem jeszcze dodac, ze wlasnie od kilkunastu dni sie zastanawiam bo wczesniej byly dosc podobne do siebie, tzn ten jeden byl podobny do smithi - na moje oko oczywiscie - ale teraz juz widac ze to nie jest to samo! A smithi malych mam 4 szt wiec mam do czego przyrownywac
-
to zdjęcie najmniejszej b.smithi jakie znalazłem:
http://www.bighairyspiders.com/pix/smithi1.jpg
a to mały Citharischius crawshayi:
http://www.bighairyspiders.com/pix/crawshayi1.jpg
porównaj...może Ci to pomoże...
-
aha porównaj najlepiej pdwłoki- smithi ma jak wiadomo jajowaty i bardziej obły odwłok, a wszystkie podziemne nieco wydłużony...
-
Malego smithi mozna poznać. Wygląda tak jak prawie kazda mała brachypelma i ma wlasnie plamke na odwloku, do tego jezeli sie przyjzysz to mozna zauwazyć jasniejsze miejsca na nogach, gdzie pozniej bedzie czerwona barwa.
-
To akurat chyba kwestia osobnicza. Moja parachybana miala wyjatkowo eliptyczny i wydluzony odwlok, podobnie aureostriata ma zdecydowanie bardziej podluzny niz okragly
-
jezeli tylko smithi ma plamke, to mam smithi - widocznie jest chyba ciut za duzy, a pewnie jeszcze nie ta wyl. zeby bylo widac jasniejsze miejsca - pytalem dlatego ze mam troszke mniejszego smithi i juz ma jasniejsze miejsca a ten jest tak ja pisalem taki caly jakby jasny braz, i w sumie od ponad pol roku mam doczynienia ze smithi (ogolnie mam 7szt) i zaden nie robil takiego "przemeblowania" w pojemniku. Chyba poczekam jeszcze 1 czy 2 wyl i wtedy sie zobaczy!
-
C. crawshayi nie maja plamek na odwloku w zadnym wieku i sa czerwonawo-brazowe, jak sa male..... W miare wzrostu ich barwa sie wyostrza.
Uprawnienia umieszczania postów