Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Mój kędzior zwariował !!!

Mój kędzior zwariował !!!

Niby wszystko miało być ok

cytuję Atraxa ;P:
    "...Brachypelma albopilosum jest znana ze swojego "łagodnego" temperamentu. Pająk jest powolny i nie wykonuje zwykle gwałtownych ruchów, ani nie biega też zbyt szybko....
    ...Bez obaw możemy manipulować w jego terrarium "gołymi" rękoma, bez obawy o ukąszenie. Pokąsania przez te pająki zdarzają się niezwykle rzadko i osobiście słyszałem może o dwóch przypadkach ukąszeń...."

A mój kędzior bieka, rzuca sięna wszystko co wkładam do terra (szczykawka, pęseta) i obawiam sięteraz przy nim manipulować....
    Coś jest z nim nie tak?
    Może jest głodny?
    I nie robi tych swoich ruchów powoli - tylko autentycnie kąsa.... włożyłem kawałeczek (pasek) kartki papieru i zostawił ślady ząbków i troszkę jadu...
    Niepokoi mnie to ....

Poradzicie jakoś ?

Re: Mój kędzior zwariował !!!

Glodzisz go?
    Moze czyms go denerwujesz ze jets taki rozdrazniony? Blisko kolumn albo innego sprzetu generujacego wibracje?

no jest blosko głośniczka (cerative 5:1 mam) ale to jest mały głośniczek .... lecz zawsze głośniczek....
    A świerszcza jadł 4 dni temu - dużego ...
    Mój kędzior to 7 wylinka - samiec (na 90%)

taki osobnik, nic na to nie poradzisz, mój kedzior to anioł, zero agresji

:/ - szkoda bo teraz nie wiem co zrobić - kiedyś jak czyściłem terra to brałem go na rączkę i przekładałem gdzie indziej - a teraz jak go chwycę skoro mnie uchlasta?
    :/

Poki sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz ;P
    Poki cie nie uwali to nie bedziesz wiedzial czy sie bac czy nie.
    A tak na serio to trzymanie go kolo creativow 5.1 nie jest dobrym pomyslem, te satelitki potrafia niezle potrzasnac, co wiem po swoich.

Pozdrawiam

no potrafią... a ja lubię kino i codziennie oglądamy z Vasilijem (kędzior) minimum 2 filmy .....

A możę to nie kędzior Tak na poważnie to chyba w każdym gatunku bywają jakieś odstępstwa od normy. Jak raz wypuściłe jednego ze swoich na dywan w pokoju to takiego dostał spida, że ledwo go złapałem Możliwe też, że rację ma Chriss i coś twojemu pupilowi przeszkadza (denerwuje go).

możliwe ... ale od 2 dni mnie niepokoi jego zachowanie ...
    był spokojny, dał siębrać na rękę, a od czasu wylinki stał sięruchliwy jak po spidzie ... a te ostatnie "kąsające" 2 dni to mnie jużw takie ogłupienie wprowadziły że masakra .....
    to jest mój pierwszy pająk którego hodujętak długo (4 miechy już) więc nie mam sporego doświadczenia .... ale strasznie dużo sięnaczytałem w literaturze polskiej i zagranicznej na temat brachypelm ..... no i się dziwię

Ale masz problem chlopie.I co z tego ,ze jest agresywny ??Nie zje cie w nocy,a lap bez powodu do niego pchac nie musisz.A skoro sie boisz operowac w terra to popros o pomoc kolegow.

Uprawnienia umieszczania postów