-
Irminia stryduluje?
"Temperment: Varies from somewhat defensive to quite aggressive (stridulates!)"
To cytat z www.bighairyspiders.com. Po raz pierwszy spotkałem się z tym, że irminia potrafi strydulować. Moja często się stawia w szczerzy zębiska jakby była u dentysty ale nigdy nie syczała.
Słyszał ktoś syczącą irminię? (chodzi mi o dorosłe a nie o takie centymetrowe "mrówki")
-
Re: Irminia stryduluje?
nie bede zakładał nowego tematu bo to też z irminią związane. Czy wasze irminie które zrobiły sobie gniazdo, tunel lub jakąś inną budowle siedzą w niej cały czas?? bo moja od ponad miesiaca siedzi w tunelu i wogóle jej nie widze, denerwuje mnie to, może to być spowodaowane zływi warunkami lub zbliżającą się wylinką?? (warunki itak ma dobre)
-
Do mordy - niestety, nie zauwazylam tego u moich, wiec nie bede nic gadac.
Do nokega -> oczywiscie ze tak, 4 z moich 5 P. irminia maja takie tunele, a to ze zyja sprawdzam, kiedy znika pokarm i sa wynoszone wylinki...
-
Nigdy nie spotkalem sie z tym aby P. irminia styrydulowala
-
Moja też siedzi pod ziemią, jedyne oznaki życia to ruch pajęczyny podczas pryskania terra kiedy ucieka głębiej, już nawet nie je.
-
kurde to do dupy bo ja bym ją chciał chociaż raz na pare dni zoabczyć, a tu nic, wogóle jej nie widać bo nałozyła ściólke a od strony sieny widać tylko cień jak sie porusza
-
Ja swoją dziś zobaczyłem, myślałem że spadne z krzesła ze śmiechu, patrze sobie i widzę - uchyliła trochę pajęczyny, wychyliła łeb i szybkim ruchem wyrzuciła jakiegoś śmiecia (lepki, chyba ptasznikowa kupa :P ), ale z taką siła, że przeleciał ze 20 cm i rozplaskał się na ściance terra :PPP
-
Moja zrobiła sobie tunel od dna (podkopala torf) az do sufitu i gliwnie w nim siedzi. Nie znaczy to jednak ze wcale nie wychodzi. Czasami spaceruje, jednak zauwazylem ze to najbardziej plochliwy ptasznik jakiego mialem, tylko cos sie ruszy to odrazu do gniazda.
-
Citharischiusy, pterinochilusy, ale Psalmopeusy? hmm Nie spotkalem sie nigdy z pojeciem strydulacji u nich.
-
A ja dzisiaj o 18 bede miał irminke, mialem do wyboru irminke i crawshayi ale crawshayi kupie za miesiac to było offtopic.
A styradulacja u Psalmopeusów jest chyba nie mozliwa, przewaliłem cały internet i wszystkie ksiegi o pająkach i nic nie znalazłem.
Uprawnienia umieszczania postów