Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Irminia stryduluje?

Irminia stryduluje?

"Temperment: Varies from somewhat defensive to quite aggressive (stridulates!)"

To cytat z www.bighairyspiders.com. Po raz pierwszy spotkałem się z tym, że irminia potrafi strydulować. Moja często się stawia w szczerzy zębiska jakby była u dentysty ale nigdy nie syczała.
    Słyszał ktoś syczącą irminię? (chodzi mi o dorosłe a nie o takie centymetrowe "mrówki")

Re: Irminia stryduluje?

nie bede zakładał nowego tematu bo to też z irminią związane. Czy wasze irminie które zrobiły sobie gniazdo, tunel lub jakąś inną budowle siedzą w niej cały czas?? bo moja od ponad miesiaca siedzi w tunelu i wogóle jej nie widze, denerwuje mnie to, może to być spowodaowane zływi warunkami lub zbliżającą się wylinką?? (warunki itak ma dobre)

Do mordy - niestety, nie zauwazylam tego u moich, wiec nie bede nic gadac.
    Do nokega -> oczywiscie ze tak, 4 z moich 5 P. irminia maja takie tunele, a to ze zyja sprawdzam, kiedy znika pokarm i sa wynoszone wylinki...

Nigdy nie spotkalem sie z tym aby P. irminia styrydulowala

Moja też siedzi pod ziemią, jedyne oznaki życia to ruch pajęczyny podczas pryskania terra kiedy ucieka głębiej, już nawet nie je.

kurde to do dupy bo ja bym ją chciał chociaż raz na pare dni zoabczyć, a tu nic, wogóle jej nie widać bo nałozyła ściólke a od strony sieny widać tylko cień jak sie porusza

Ja swoją dziś zobaczyłem, myślałem że spadne z krzesła ze śmiechu, patrze sobie i widzę - uchyliła trochę pajęczyny, wychyliła łeb i szybkim ruchem wyrzuciła jakiegoś śmiecia (lepki, chyba ptasznikowa kupa :P ), ale z taką siła, że przeleciał ze 20 cm i rozplaskał się na ściance terra :PPP

Moja zrobiła sobie tunel od dna (podkopala torf) az do sufitu i gliwnie w nim siedzi. Nie znaczy to jednak ze wcale nie wychodzi. Czasami spaceruje, jednak zauwazylem ze to najbardziej plochliwy ptasznik jakiego mialem, tylko cos sie ruszy to odrazu do gniazda.

Atrax Robustus
    Guest

Citharischiusy, pterinochilusy, ale Psalmopeusy? hmm Nie spotkalem sie nigdy z pojeciem strydulacji u nich.

A ja dzisiaj o 18 bede miał irminke, mialem do wyboru irminke i crawshayi ale crawshayi kupie za miesiac to było offtopic.

A styradulacja u Psalmopeusów jest chyba nie mozliwa, przewaliłem cały internet i wszystkie ksiegi o pająkach i nic nie znalazłem.

Uprawnienia umieszczania postów