Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Atlas pajaków

Re: Atlas pajaków

nie ma wielu interesujacych polskich ksiazek o ptasznikach.
    ale w archiwum byl kiedys post o ksiazkach anglojezycznych z duza iloscia opisow i zdjec ptasznikow ( chyba ;>

A ja moją książe komuś porzyczyłem z forum i ją wsysło (pierwowzór sławnego pdfu :-)).

czy ja też mógłbym dostać tego pdf.'a ???

odezwijcie sie na moj nr. gg, kto jest chetny tym pdf'em a wysle

ja tez prosze o pdf-a

dosyć obeszerna jest książka niemiecka Vogelspinnen autorstwa. Peter Klaas Jest to bardzo ciekawa ksiązka znajduje sie w niej dużo obszernych opisów tylko że jednym minusem jest wysoka cena 199 zł ale naprawde polecam dla tych którzy znają niemiecki

Troche tansze sa czeskie "Sklipkani" i "Chov sklipkanu" Kovarika (w Polsce cena to okolo 50 zl) oraz niemiecka "Vogelspinnen" Stadlera. Oraz mnostwo innych...

Ja mam ksero "Chov sklipkani" Kovarika i musze przyznać, że o niebo lepsza od naszych "pozycji".

Post ten, jak wiele innych na tym forum, ukazuje nam przyszłość polskiej terrarystyki. Każdy, kto boryka sie z myślą napisania książki przeczyta go zaprzestanie jakiejkolwiek pracy nad powstającą lekturą terrarystyczną. Po co bowiem pisać cokolwiek za darmo?? Za kilka miesięcy banda idiotów zacznie rozsyłać NIELEGALNE kopie napisanej książki. Oby tak dalej chłopaki jeszcze kilka lat i Polska stanie sie taką "potęgą terrarystyczną, jak Niemcy, bądź Holandia". Stwarzamy wspaniałe warunki do pisania nowych książek terrarystycznych!

Uprawnienia umieszczania postów