Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Miejsce na terrarium

Miejsce na terrarium

Czy mogę umieścić terrarium obok rur od kaloryfera? Dzięki temu przynajmniej w zimię byłoby ono ogrzewane niemalże za darmo. Ewentualnie gdyby temperatura była w nim za niska zastosowałabym jeszcze jakąś słabą żarówkę.

Re: Miejsce na terrarium

Tak czy siak niezależnie gdzie by stało musisz dać żarówke, świetlówke, halogen - jednym słowem cos co daje światlo , a co do stanowiska kolo kaloryfera może być , czemu nie . Sam tak mam i jest dobrze

Sąsiedztwo kaloryfera to nie jest dobry pomysł. Mogą się pojawiać problemy z utrzymaniem wilgotności, grzejnik BARDZO wysusza powietrze i podłoże.

werni napisał(a):
    > Sąsiedztwo kaloryfera to nie jest dobry pomysł.

To nie jest cały kaloryfer tylko rurki które od niego odchodzą.

Mogą się
    > pojawiać problemy z utrzymaniem wilgotności, grzejnik BARDZO
    > wysusza powietrze i podłoże.

Może po prostu będę częściej zraszać terrarium.

ale zarowke i tak musisz miec, zeby temperatura nie byla w calym terra taka sama

Nie napisałaś jaki zwierzak miałby tam zamieszkać.. To w przypadku zapewniania warunków też jest dość istotne

W terra tym chce hodować gekona gruboogonowego. I myślałam, że w nocy (jak nie będę już go obserwować) będę mogła wyłaczyć żarówkę i wystarczy mu to ciepło od tych rurek od kaloryfera.

ja mam zabudowany kąt przez który idą rurki z centralnego zrobiłem z tebo terra 100x 80 x 150 i w zimie mam cieplutko

A czy nie zdaży się, że może być za gorąco?

raczej nie

Uprawnienia umieszczania postów