-
Miejsce na terrarium
Czy mogę umieścić terrarium obok rur od kaloryfera? Dzięki temu przynajmniej w zimię byłoby ono ogrzewane niemalże za darmo. Ewentualnie gdyby temperatura była w nim za niska zastosowałabym jeszcze jakąś słabą żarówkę.
-
Re: Miejsce na terrarium
Tak czy siak niezależnie gdzie by stało musisz dać żarówke, świetlówke, halogen - jednym słowem cos co daje światlo , a co do stanowiska kolo kaloryfera może być , czemu nie . Sam tak mam i jest dobrze
-
Sąsiedztwo kaloryfera to nie jest dobry pomysł. Mogą się pojawiać problemy z utrzymaniem wilgotności, grzejnik BARDZO wysusza powietrze i podłoże.
-
werni napisał(a):
> Sąsiedztwo kaloryfera to nie jest dobry pomysł.
To nie jest cały kaloryfer tylko rurki które od niego odchodzą.
Mogą się
> pojawiać problemy z utrzymaniem wilgotności, grzejnik BARDZO
> wysusza powietrze i podłoże.
Może po prostu będę częściej zraszać terrarium.
-
ale zarowke i tak musisz miec, zeby temperatura nie byla w calym terra taka sama
-
Nie napisałaś jaki zwierzak miałby tam zamieszkać.. To w przypadku zapewniania warunków też jest dość istotne
-
W terra tym chce hodować gekona gruboogonowego. I myślałam, że w nocy (jak nie będę już go obserwować) będę mogła wyłaczyć żarówkę i wystarczy mu to ciepło od tych rurek od kaloryfera.
-
ja mam zabudowany kąt przez który idą rurki z centralnego zrobiłem z tebo terra 100x 80 x 150 i w zimie mam cieplutko
-
A czy nie zdaży się, że może być za gorąco?
-
Uprawnienia umieszczania postów