Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: ogrzewanie pajączka po 2 wylince

Re: ogrzewanie pajączka po 2 wylince

na przykrywie lepiej nie zakładać bo pająk będzie się chciał ogrzać wejdzie na przykrywę a napewno to zrobi spadnie czaśnie się o korzeń lub coś takiego i będzie następny post o pająku z pękniętym odwłokiem.

dee jay
    Guest

25w bo 40 orzeją dno terra nawet do 50sc ale to wszystko zależy od tep jaka panuje w pomieszczeniu i jakiej wielkosci jest terra!
    jesli jest standard 30x30x30 czy coś koło tego to 25 wystarczy

ja mam zarowke heat-glo 50W i nawet jak jest blisko terrarium to "wyciaga" maximum 28st - tzn ze cos jest nie tak? w domu mam kolo 20-21st

BakuBak
    Guest

morzna ... nawet koppiącym mozna po paru zabiegach ..... ..... tylko nie kładz kabla na calą powierzchnie ,,, 25% zostaw bez kabla i tam ustaw mu schronienie ,, jak mu będzie zimno to wyjdzie na zewnątrz

dee jay
    Guest

nie! tylko opisałem jak wyglada to u mnie

to ja mam pytanie, jak montujecie zarowki.. swobodnie, na srodku "sufitu"?
    bo zamierzam kupic terra (wlasciwie akwarium) i jakos umiescic zarowe, ale na razie tylko pomyslalem, ze u gory w jakiejs "klatce" obitej siatka, co by pajak sie nie oparzył, gdyby zachcialo mu sie chodzic (terra wysokie na 30 cm).
    jakies inne pomysly?

_INVISIBLE_
    Guest

W swoim terra mam zarowki na sylikonie przyklejone do szyby (pokrywy) z boku jej, a pod obsadka mam kawalki drewienka zeby zarowka nie stykala sie bezposrednio z szyba, a to wrzystko jest obklejone sylikonem i sie czyma duugi okres czasu .Jeszcze nigdy mi sie nei zdazylo zeby ptasznik wychodzil do zarowki, nie masz sie o co martwic

ja ogrzewam moje terraria zarowkami 25-40 vat i to wszystko

Nie wiem. Majac 16 stopni w zimie moja zarowa 25 watow nie mogla ogrzac terra 40x40x40. Jak bede mial kase to tez zaloze termostat

Czy plyta osb/3 nie zapali sie od goracej zarowki ? Jaka moc zarowki moze ona wytrzymac ? Moja pokrywa jest z osb i boje sie ze moze sie zatlic od mocnej zarowy.

Uprawnienia umieszczania postów