-
jak to zrobic??
mam takie pytanko nie wiecie moze jak zrobic z pozostaloscia wylinki po pajaczku zeby ona nie plesniala lub nie smierdziala??
bo chce sobie kolekcjonowac po pajaczku wylinki i wrzuce je pozniej w ladne obramowanie (wszystkie razem) i to jakby bylo "zycie pajaczka" tak wlasnie chce sobie zrobic, bo kiedys widzialem na angielksiej stronie arachnoboards ze koles tak zrobil jak znajde fote to tu wrzuce
a narazie prosze o odpowiedzi
-
Re: jak to zrobic??
podobno wylinki nie plesnieja w ogole- ze niby jest chitynowe cos-tam i nie plesnieje. ja swojego tez zbieram zeby obserwowac wzrost i do tej pory nic nie plesnialo
-
wylinka nie będzie plesniec ani smierdziec...
mozesz natomiast sprawic aby byla mniej "krucha"...wymocz wylinke w roztworze wody, mydla i alkoholu ;] ( taki sposob gdzies znalazlem ;] ) dzieki temu wylinka będzie bardziej rozciagliwa :-)
-
Jak juz napisali przedmowcy, konserwacja wylinek jest zbedna - nic im sie nie stanie - wyschna i tyle.
Wylinki swoich ptaszorow trzymam w malych plastikowych pudelkach po jakiejs tam salatce.
Jedynie moja A. avicularia nie pozwala zabrac wylinki - wbudowala ja sobie w gniazdo i broni jej skubana do upadlego
-
no a potem co walter z nimi zrobisz??
wlasnie co pozniej z nimi zrobicie ludzie??
ja tosobie walne w oprawke i se na scianie powiesze
p.s. walter ty uzywasz do hodowli 5.5 galonowych akwarii??
-
a wlasnie zapomnialem jeszcze czegos jakiego akwaria uzywasz do hodowli aviculari?
-
Ja osobiscie wszystkie wylinki wyrzucam, gdyz nie potrafia lechtac mojego zmyslu estetycznego. Parafrazujac, rzygac mi sie chce, jak widze wylinke
-
Ja natomiast swoje wylinki klade na stol i je zraszam, zraszaczem i jest wrzystko OK.
Swoje wylinki planuje w zywicy zalac
-
Ostatnią wylinkę Geniculaty zabrał mój dziadek :P spodobała mu sie i sobie ją postawił na jakimś kredensie jako ozdoba
-
Ja niektóre zostawiam, a niektórymi obdarowuję znajomych, bo to dla nich sensacja mieć taką wylinkę )
Uprawnienia umieszczania postów