-
Re: Co tu sie u diabła dzieje!!!???!!!
Jimbo napisał(a):
> O piwie to do mnie pijesz ? No ludzie, to już jakaś paranoja
> jest, luźnej uwagi nie można sobie raz na 500 postów wymienić ?
> Każdy użytkownik tego forum to powinien być Paranoid android ?
> Może odbijmy się wszyscy od pajęczarskiej matrycy i dyskutujmy
> jak roboty. Chyba do tego to zmierza. Trochę luzu i spokoju
> niektórym by się przydało. Zimny okład na głowy może pomoże.
polecam liste dyskusyjną Na każdy temat a jak sobie tak każdy uzytkownik raz na jakis czas napisze to sie wlasnie robi to co do tej pory, dyskusja to dyskusja, sprawy prywatne na mailach.
osobiscie mysle ze sie duzo nie zmieni pewnie wyleci kilka uzytkownikow [narazie ostrzezenia dostali Majster, MasterMike, bart1990ek w zaleznosci od "wykroczen"].
Ten kto stosuje sie do zasad nic nie odczuje zapewniam)), zreszta najpierw pisze ostrzezenia w kazdym badz razie niech jeszcze ktoras z tych 3 osob nadszarpnie zaufanie...]
aha i bardzo prosze informować o niestosowaniu się do regulaminu jesli moderator nie zauwazy czegos.. dziękuje pieknie
prosze pisac do mordy albo atraxa ew do mnie.
-
Re: Koniec slodkich czasow.
tak jak pisałem nie bedzie zadnych istotnych zmian poprostu ten pseudo regulamin bedzie bardziej skrupulatnie stosowany na tej grupie)), i na pewno wszystkim bedzie lepiej, szczeoglnie tym ktorzy potrzebuja wiedzy a nie gadek szmatek
-
Co jak co, ale uwazam, ze Artax utrzymuje zdrową atmosfere na tym forum. Bez przegięcia w zadną strone, z ludzkim podejsciem do wypowiedzi. Ostatnie tematy były dosc burzliwe i odpowiedzi pojawialy sie co 5 min. Naturalnym w tym przypadku jest fakt, ze jezeli taki mlody czlowiek wraca sobie ze szkoly, a tu nagle 50 nowych odpowiedzi do zmoderowania, do tego temat juz przez Nooka zamkniety i po ptokach.
Moderator to nie maszyna i tez ma swoje zycie. Stara sie utrzymać WZGLĘDNY porządek, a nie tryzmać reżim. To uzytkownicy powinni sie zastanowić nad swoim postępowaniem, bo burdel tworzy sie przez nieodpowiedzialnych forumowiczow, a nie przez zaniedbania moderatorów!
Pozdrawiam,
-
Atrax to good mod, tak sądzę.
Mam wrażenie, że forum od jakiegoś czasu się "ucywilizowało".
Proszę, nie obrażajcie się, ale mogę wypowiedzieć niezależną opinię jako wcześniej - sporadyczny, teraz - codzienny użytkownik.
Sporadyczny nie znaczy gorszy, bo zawsze się od czegoś się zaczyna.
Fakt, 2/3 wypowiedzi strasznie męczy bo jest po prostu monotonna i powtarzająca się. Czasem też napisze coś głupiego, ale ten topic mnie mobilizuje żeby po prostu nie śmiecić!!! )
Nie wiem jak wy, ale ja zgadzam się, że mam dość "pająków na plecach" "wylinek" itp. Ale z drugiej strony niedawno pisałem to samo, bo zaczynałem i napawdę nie wiedziałem.
A może dział NEWBIE.terrarium.com.pl ???? !!!!
Think about it,
powtarzające się pytania i problemy świadczą, że samo FAQ nie wystarcza ...
-
Pomysl pomocy bardzo poczatkujacym dobry, ale kto z bardziej zaawansowanych forumowiczow mialby cierpliwosc i ochote odpowiadac na pytania w takim dziale? Moze lepiej po prostu rozszerzyc FAQ i podac wiecej przykladow?
-
sorki i poprawie sie
-
-
Oczywiscie mozna to zrobic. Jak ktos ma kolejne typy powtarzajacych sie pytan, to prosze o kontakt.
Zauwazylem jednak, ze sporo pytan wyglada w ten sposob: "przeczytalem odpowiedz z FAQ, ale mimo wszystko chcialbym sie Was dopytac, czy aby na pewno to normalne, ze nie je juz 3 tygodnie". Niektore pytania sa zadawane w ogole bez zerkniecia nawet w FAQ czy archiwum postow.
Pierwszym krokiem powinno byc zrobienie linkow do poszczegolnych pytan w FAQ, zeby wszystko bylo czytelniejsze.
Forum dla newbie... Zastanawialismy sie nad tym, ale wtedy staloby sie cos takiego:
Prawie wszyscy uzytkownicy przeniesliby sie na to drugie forum, a poczatkujacy mogliby sobie 100x pytac o podstawowe sprawy, gdyz to forum dla poczatkujacych i nikt nie ma prawa tego kasowac - bo tak by bylo. Na forum dla "zaawansowanych", czy jakkolwiek ich nie zwac malo kto by pisal, bo nieczesto pojawiaja sie tu tematy naprawde ciekawe i skomplikowane.
Jestem za utrzymaniem tego, co jest teraz i wszelkie podzialy forum powinny byc bardzo powaznie rozwazone.
-
nie chce zaczynac sprzeczki ale powiem tylko jedno:
Ty Frodo powinnienes dostać w pierwszej kolejności ostrzezenie, za wszystkie Twoje bez sensowne posty i nie tylko...
-
Uprawnienia umieszczania postów