Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Co tu sie u diabła dzieje!!!???!!!

Co tu sie u diabła dzieje!!!???!!!

Zarejstrowałem się na tym forum dość dawno. Od dłuższego czasu nie wypowiadam się w postach bo 90% z nich to rzyczy typu "Pająk leży na plecach! Nie żyje?".
    Widzę, że Ci co mają cierpliwość na wypowiadanie się są krytykowani przez wszystko i wszystkich, że są "żałośni" itp, itd.

Nawet nie chce mi się tych dwóch dyskusji czytać bo nie mam cierpliwości do tego. Awi chciała pogadać o autorytetach (a nie o ludziach typu Rick West - 300 pająków w piwnicy, każdy w pudełku 10x10x10cm) a Wy mówicie, że jest żałosna itp itd.
    Nie bronie Jej, ale Wy - jeśli nie macie nic sensownego do powidzenia to NIE PISZCZIE!!!
    Zostawcie temat dla ludzi, którzy chcą się czegoś dowiedzieć i cos powiedzieć.

Dawno temu na forum był Ktoś: Pablos. Jako jeden z niewielu otwierał dyskusje na bardziej naukowe tematy niż "L4 albopilosum - jaka wielkość".
    W Jego dyskusjach można się było czegoś dowiedzieć ale banda pseudoterrarystów zaczęła go obrażać ... "co za pierdoły nam tu pisze!!!".
    No jako jeden z niewielu pisał ciekawie - powinniście brać z niego przykład a Wy się tylko obrażacie!!!

Ludzie - ja też mam dość i ide w jego mądre ślady. Forum - żegnaj!!!

Prosze bardzo - jestem żałosny? Oczekuję waszych "kompelmentów" bo tylko na to Was stać.

PS. To tyczy się tylko tych "miłych" terrarystów - jeśli kogoś z poza tej grupy uraziłem bardzo przepraszam.

Re: Co tu sie u diabła dzieje!!!???!!!

Wiecie co, atmosfera sie przegrzala i troche w tym mojej winy jest. Ale nie w tym rzecz. Chcialam powiedziec, ze przez jakis czas nie bede sie udzielac na forum, jezeli ktos ma jakis problem dotyczacy ptasznikow i bedzie chcial pogadac na ich temat (oczywiscie pomoge w miare swoich mozliwosci i wiedzy) to zapraszam na meila lub gg 2558834. Prosze mnie lapac, jestem w najrozniejszych godzinach. Nie mam juz sily na klotnie, a jak ktos chce, moze mnie zbluzgac pod w/w adresami.

Pozdrawiam.

Nook
    Guest

sorry ze ja sie tutaj wtrace ale prawde powiedziawszy po odstapieniu forum Atraxowi malo tutaj zagladalem ale widze ze dzieje sie zle, Pablosa pamietam juz kiedys z rok temu byl zdenerwowany na tego typu zachowanie bardzo prosze jesli widzicie nawet jakies najmniejsze odstepstwa od zasad [tej listy co sie napisalem na gorze storny glownej forum], wszelkigo rodzaju zmiany dyskusji na inny temat, czy prywatne rozmówki kilku użytkowników informujcie mnie albo Atraxa bo ruch jest strasznie wielki a ja i tak musze kilka grup obsługiwać [prawde powiedziawszy malo mnie obchodzi to ze ktos sie na mnie obraza jak dostaje bana, Atrax wydaje mi sie ze chce byc beckonfliktowy w kazdym badz razie ja taki nie jestem i nie bedzie zadnych taryf ulgowych].

Pozatym myslalem nad nowymi moderatorami do tej grupy bo rzeczywiscie jest bardzo popularna, mysle ze lacznie 3 osoby w pelni wystarcza do calkowitej kontroli [nie liczac mnie bo bede tutaj czasem zagladal]

Szukam juz postów Pablosa i osoby ktora tak sie wyrazila w stosunku do jego postow, na pewno nie ujdzie jej to plazem)

AAA i jeszcze dodam jest tutaj poprostu kilku prowodyrów z tego co widze namierzy się ich i po sprawie. Nie mam troche czasu na taką robotę ale pomoge.

Atrax Robustus
    Guest

Koniec slodkich czasow.

Raczej staralem sie nie utrzymywac rezimu, zeby atmosfera na forum byla po prostu luzna, ale od wczoraj coraz wiecej ludzi pisze do mnie, ze dzieje sie zle. Staralem sie byc user-friendly... ale widze, ze to byl moj blad i musze cos z tym zrobic.

Od dzisiaj na forum wylatuja wszelkie watki off-topicowe i tzw. luzne pogadanki "o piwie", czy o wszystkim niezwiazanym z arachnologia (a tego typu postow jest bardzo duzo. Nie chcialem do tego doprowadzac, ale widocznie inaczej sie nie da i wszelkie glupawe odpowiedzi beda usuwane. Nie bedzie juz tak przyjemnie, jak teraz, ale moze w koncu zrobi sie porzadek.

Pablosa od dluzszego czasu nie ma na gg, ale jak tylko sie pojawi, to wraca na forum i kto wie, czy nie jako moderator, o ile tylko bedzie mial czas. Morda rowniez moglby zostac moderatorem, bo mam do niego zaufanie i wiem, ze na pewno nikt by sie na nim nie zawiodl.

Z forum dam sobie rade, ale 2 dodatkowi moderatorzy nie zaszkodza :]

Macie racje jakaś nie zdrowa sytuacja się tutaj wdarła, choć ja działam od niedawana na tym forum.Mam nadzieje że zrobi się z trym jakiś porządek, lub chociaż niektóre osoby skapują sie i odpuszczą sobie, bo dłużej się nie da. Pozdrawiam wszystkich i 3 majcie się

i`am
    Guest

Re: Koniec slodkich czasow.

no i kurka dobrze, bo od dluzszego czasu w kolko to samo jest i nie ma nic ciekawego na tym forum;] i jeszcze mi sie jedna rzecz nie podoba;] ze jak ktos napisze jakis post, to pod nim podpisuje sie 20 innych osob z ktorych pierwsza z nich napisze cos a kolejne 19 powtarza w kolko to samo;] po cholere to powtarzac skoro jest juz napisane?

O piwie to do mnie pijesz ? No ludzie, to już jakaś paranoja jest, luźnej uwagi nie można sobie raz na 500 postów wymienić ? Każdy użytkownik tego forum to powinien być Paranoid android ? Może odbijmy się wszyscy od pajęczarskiej matrycy i dyskutujmy jak roboty. Chyba do tego to zmierza. Trochę luzu i spokoju niektórym by się przydało. Zimny okład na głowy może pomoże.

Re: Koniec slodkich czasow.

Hmm... kasowanie lużnych rozmów. Było wszystko dobrze, dlatego też tu często zaglądałem dopiero teraz sie coś rypło. Ogółem z tego co widze mało ludzi zaznajomiło się z netykietą (np. http://www.pg.gda.pl/~agatek/netq.html), ale tez nie można jej w 100% chcieć zrealizować bo było by to praktycznie niewykonalne i mogło by spowodować "śmierć" grupy.

_INVISIBLE_
    Guest

Mi sie nie podoba jesli ktos napisze posta, a drugi da znaczek typu" " lub "WOW" itp. i wedlug jego to ma byc madra odpowiedz... , jak powiedzial poprzednik czasem czyta sie po kilkanascie takich samych postow, poniewaz jeden to napisal a wrzyscy podwierdzaja po co... ?? szkoda czasu . Zaluje ze nie ma na forum Pabla, chociaz go nie znalem i nie wiedzialem ze taki uczestnik istnieje to jednak jest to wielka strata dla forum ( tak wnioskuje po waszych wypowiedziach)

Atrax Robustus
    Guest

Nie pije do nikogo i nie chce cytowac pojedynczych przypadkow. Nie zamierzam sie wglebiac w pojedyncze posty. Jasne, ze nie powstanie tu ghetto, ale zaczne dokladniej pilnowac to, co sie tu wypisuje, bo czasem nawet bardzo ciekawe watki padaja, bo ktos zmienil temat. Niech nikt nie spodziewa sie Hitler Jugend, bo wtedy wszyscy by sie stad zapewne wyniesli, ale bede bardziej dbal o kontrole tresci postow, niz wczesniej, a jak nie ja, to ewentualni pomocnicy. Nawet, jesli ktos mialby mnie przez to nie lubic

Nigdy nie bylem przeciwko lekkiemu luzowi na forum, ale w niektorych watkach pojawialy sie nawet "chatowe" dyskusje. To sie po prostu zmieni i bedzie inaczej.

Uprawnienia umieszczania postów